2012 m. birželio 26 d., antradienis

Rabarbarų uogienė


Kiek kitokia, bet labai skani. Maniau nedėsiu šio recepto į blogą, bet kai baigiam du indelius suvalgyti ir kad kitais metais nereiktų po FB žinutes recepto ieškoti, keliu čionai.
Reikia:

750 g nuplautų, bet neluptų rabarbarų
250 ml gėrimo Schweppes Ginger Ale
1 pak. vanilinio cukraus ( 9g)
1 pakelio uogienių cukraus (500 g ; extra Gelierzucker)

Rabarbarus susipjaustyti 1 cm storio, užberti tiek vaniliniu tiek uogienių cukrumi ir palikti iki 1 val stovėti. Tada supilti gėrimą ir uždėti virti. Karts nuo karto nugraibyti susidariusias putas. Virti 3 min ant karštos ugnies, nugraibant putas. Sublenderiuoti, vėl užvirinti ir supilstyti į sterilizuotus stiklainiukus. Skanaus!



14 komentarų:

  1. Aguonele, o netinka tonikas?
    atrodo gardziai! turiu rabarbaru - pabandyciau, bet ale neturiu :)

    as irgi jau isviriau rabarbaru - tresniu uogiene - skanumelis, noriu daugiau rabarbaru uogienes :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Manau jog turetu tikti. As pati isvis negeriu nei vieno, neisivaizduoju net skoniu :( esme tame, kad butu su siek tiek imbiero gerimas.

    AtsakytiPanaikinti
  3. tada tonikas netiks... tada galeciau imbierini alu imti, kuri labai megstu, bet bijau, kad jis bus perstiprus... kiek laipsniu taviskis turejo?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Ale zinok sweppas tikrai be laipsniu :)) cia kaip fanta man, tik kitokio skokio. nera pirkti pas jus ar tingi eiti i parduotuve?

      Panaikinti
  4. Swepso yra, tik nesu tikra ar ale yra, turiu namie swepso toniko, bet jis ne imbierinis, tonic water... teks ryt turbut apsilankyti parduotuvei, nes rabarbarai nekantriai laukia :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Nu žiūrėk ką gausi. Ir dėl to uogienių cukraus pasižiūrėk. Žemiau įmečiau nuorodą, kokį aš naudojau. Jei būtent tokio nerasi, tai imk kur reikia cukraus per pus mažiau nei vaisių ;)

      Panaikinti
  5. Įdomiai tu čia šį kart :) Tik jei lietuviškai, uogienių cukraus pakelis būtų visas kg :) Tada geriau mišinio gel fix uogienėms, kurio yra ir pas mus, ir pas jus :0)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Ok, vadinas man reikia kažkaip išsiaiškinti koks LTt tas uogienių cukrus... Šiuo atveju ėmiau 500 g uogienių cukraus, skirto 1 kg vaisių. Būtent tokį:

      http://www.oetker.de/oetker/produkte/einmachen/extra_gelierzucker_21.html

      Panaikinti
  6. Aha, jei pas tave taip, tai mūsų uogienių cukraus kg skirtas dviem kg vaisių, vadinasi proporcijos tos pačios. Šiam receptui reiktų pusės pakelio lietuviško uogienių cukraus ir viskas ok :0)

    AtsakytiPanaikinti
  7. aguonele, pas mus tokio svepso nera, o gal yra, bet buvau vienoj pard. kurioj nebuvo :) o kitose ieskoti neturejau noro 8) bet noreciau isbandyti... tai tu man sakyk - cia bairis svepse tas, kad jis gazuotas + imbieras ar tik kad imbieras?
    beja, kiek tau gavosi stiklaineliu?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Zodziu as dvi dienos mastau kam butent tas sweppsas cia reiklaingas ir niekaip neapsisprendziu. Imbieras visiskai nesijaucia, bent man...manyciau kad paslaptis cia tiesiog gazuotam vandeny slypi ;)
      O gavos 5 stiklainiukai :)

      Panaikinti
    2. NOrs kolege, kuri recepta dave, sake kad paslaptis imbiere :DD

      Panaikinti
  8. as manau, kad gazuotam su siek tiek imbiero skonio :) reiks bandyti su swepsu ir itarkuoti siek tiek imbiero, sudomino toks uogienes virimas, reiks isbandyti! :)

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts with Thumbnails