2012 m. birželio 8 d., penktadienis

Ilonos kepinių kepinys: riešutiniai krepšeliai su varškės įdaru & uogomis

Ilona pristatė visur savo kepinių kepinį. Kaip sykis laisvadienis pasitaikė vakar ir gera proga man jį  išbandyti, neštis į griliaus vakarėlį. Patiko visiems valgiusiesiems!
Mano pastaba tik tokia: nežinau kokioj orkaitėj Ilona kepa, bet man tešla kepė 25 min. Be to tešlos užteko pusės kiekio visai tokiai pailgai formai, bet įdaro viso reikėjo. Taigi rašau receptą 11x30 cm tarte formai (manau kad tiek pat ir 24-26 cm apvaliai formai užtenka):

Pagrindui: 100 g sviesto
                90 g maltų migdolo riešutų
                1 kiaušinio
                100 g cukraus
                140 g miltų
                žiupsnelio druskos

Varškės masei: 300 g kreminės varškės
                        2 kiaušinių
                        20 g krakmolo
                        90 g kondensuoto pieno 
                        (pas mus tokie maži supakavimai, tai nenorėjau dar vieno pradaryti. Užteko.)
                        1 pak. vanilinio cukraus (10 g)
                        tarkuoto šokolado bei šiek tiek citrinos sulčių

Papuošimui: mėgiamų ir geriausia sezoninių uogų
                      taip pat galima pasišildyti abrikosų uogienę ir ja aptepti uogas, kurios blizgesio įgaus ;)

Pasidaryti pagrindą: aš visus produktus dėjau į kombaino indą ir užminkiau tešlą, kurią įvyniojus į maistinę plėvelę padėjau 1 val šaldytuvan. Tada iškočiojau tarp maistinės plėveles, išklojau sviestu išteptą formą ir pastačiau šaldytuvan, kol įdarą ruošiaus.

Įdarui skirtus produktus  (išskyrus kiaušinius) išsukti  iki vientisos masės. Kiaušinius pasiplakti ir sujungti su išsukta mase. Pilti į kepimo formą ir pašauti į 180° orkaitę 25 min. Ištraukti ir leisti galutinai formoje ataušti. Dekoruoti su uogomis kaip širdis geidžia ir skanaus!
Šaltinis: čia  

10 komentarų:

  1. grazuolis<3 tu gal grakciom savo rankelem plonai islyginai pagrinda :))as darau storesni,jis tuomet i biskvita panasus, plonesnis kietokas traskus buna :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Žinok tas storis labai idealus gavos, nei per storas nei per plonas. Idealiai derantis su būtent tiek varškės :) Skonio reikalas ko gero ;)

      Panaikinti
  2. ir vaisiai pas jus labai tvarkingai isdelioti :))) cia turbut stengeis, ka pastabu negaut? :D

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. manau kad ta ragana, kuri ir tave kritikavo ir čia rastų kur prisikabinti :DD

      Panaikinti
  3. :D oi Jūs pleputės :DD Žiauriai skaniai atrodo tiek pas Iloną tiek pas Tave :) reiks ir man prisiruošti ir pasigaminti šito gėrio :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Cha, aš irgi pamąsčiau apie tas "netobulai išdėliotas uogas" :D

    AtsakytiPanaikinti
  5. sujuokinote ,bet gal taip smagiau gyventi kai atsiranda kritikiuojanciu,taip kad merginos stengkites,o sitas recepta jau nusiziurejau,aciu

    AtsakytiPanaikinti
  6. Aš mielai sutikčiau padiskutuoti, kodėl tas ar anas nesigauna. Bet kai jau puolimas vyksta, jog uogos blogai sudėtos tai nieko kito nebelieka kaip tik šypsotis :))
    Ir uogos čia tikrai netobulai sudėstytos! :P Prisipažystu *_*

    AtsakytiPanaikinti
  7. Aguonele, o si tarta skanesne kita diena, saldytuve palaikyta ar ja tiekti geriausiai iskart?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Aš valgiau ją po poros val. Man skaniausia būtent tokia gerai atvėsus, kambario temperatūros.

      Panaikinti

Related Posts with Thumbnails