2012 m. gegužės 6 d., sekmadienis

Lengvas varškės tortukas su šokoladiniu pagrindu ir aviečių kepurėle

Toks kitoks tortukas, bet be galo skanus ir tinkantis vasarai :) jei tokia išvis kada ateis... 
18 cm formai ėmiau:
Pagrindui: 1 kiaušinį
                100 g cukraus
                50 g šokolado 
                     (aš dėjau pienišką, dar nuo Velykų užsilikusį zuikį; org. dedas juodas)
                40 g sviesto
                90 g miltų
                30 g geros kakavos
               3 g kepimo sodos
               3 g kepimo miltelių
               135 g pieno
               1 v.š. romo (pyliau brendį)
               šiek tiek druskos

Varškės masei: 100 g tepamo varškės sūrelio
                       250 g kreminės varškės
                       100 g grietinėlės
                       1 2/3 lapelius želatinos ( kokius 3-4 g birios)
                       2 v.š. pieno
                       1/2 išgremžtos vanilės ankšties
                       3 v.š. cukraus (kitą kartą tikrai berčiau kokiais 2 v.š. daugiau!)

Aviečių masei: šaldytų aviečių (aš turėjau dar nuo pernai metų šaldytų aviečių, 150 ml indelį)
                      gerą v.š. likerio (aš ėmiau apelsinų)
                      cukraus pagal norą 
                      1 želatinos lapelį ( ~2 g birios)


Orkaitę įsijungti iki 180°.
Sviestą kartu su šokoladu ištirpinti karštų garų vonelėje.
Kiaušinius išplakti su cukrumi iki baltumo. Toliau plakant pilti atsargiai į šią masę sviesto&šokolado masę. 
Sausus produktus susimaišyti, persijoti. Pirma suberti pusę kiekio į kiaušinio masę, atsargiai išmaišyti. Supilti pieną su alkoholiu, pamaišyti. Suberti likusius sausus produktus ir atsargiai išmaišyti. Gautą tešlą sukrėsti į kepimo formą ir pašauti kepti 30-40 min. Tiesiog tikrinti dantų krapštuku ;) Leisti ataušti formoje. Ataušusį perpjauti per pusę (vieną pusę aš užsišaldžiau! Jūs galite suvalgyti ar kitam tortui panaudoti).

Varškę išsukti kartu su tepamu sūreliu bei cukrumi ir palikti šiek tiek kambario temperatūroje pastovėti. 
Želatinos lapelius išbrinkinti 5 min ir išspaudus ištirpinti su pienu karštų garų vonelėje. Sujungti su varškės mase ir padėti šaldytuvan 15 min. 
Grietinėlę išplakti iki standumo ir atsargiai sujungti su stingti pradedančia varškės mase.   
Į tortinę dėti perpjautą biskvitą, ant jo varškės masę ir statyti šaldytuvan kelioms valandoms. Aš per naktį laikiau. 

Atitirpintas uogas pertrinti per sietelį. Į jas berti kiek noris cukraus, pilti likerį ir išsukti viską. 
Želatiną išbrinkinti ir sudėti į uogų masę, kurią maišant pakaitinti, kol želatina ištirps. Tik neužvirti! Gautą masę  atsargiai paskleisti ant sustingusios varškės ir leisti sustingti. Skanaus!


Šaltinis: čia 

41 komentaras:

  1. Atsakymai
    1. Bet koks greitumas Tavo :DD Turbo reakcija :DD

      Panaikinti
    2. Atsidūriau teisingoje vietoje, teisingu metu :) Techninis klausimas, nes man tie visis sūriai, kreminės varškės, sūreliai etc vis dar tamsus miškas :) Kreminė varškė ir tepamas ūrelis tai čia kaip President varškė ir kokia Rama Creme Bonjour? Ir kodėl reikia šitų dviejų produktų? nebūtų galima apseiti vientik su kremine varške?

      Panaikinti
    3. Aha, ir dar- 3 gramai kepimo miltelių, tai čia kiek šaukšteliais? Aš labai rimtai nusiteikusi jį išsikepti, nes jau taaaaaaaaaip fantastiškai pas Tave jis atrodo!!! :)

      Panaikinti
    4. Matai, pas mus kreminė varškė tokia biškį vandeninga, tai ją standinam tepamu sūreliu. Kaip jos Lt yra, aš tau tiesą pasakius negaliu atsakyti. Tepamą sūrelį imu aš Philadelpia, bet manau jog yra ir kitų gerų ko gero variantų. Kas liečia kreminę varškę, kiek pamenu iš SM laikų, tai visi ją mūsų švelniąja vadindavo. Kodėl jų skirtingų reikia, žinok nesusimąsčiau, tiesiog kepiau kaip org. recepte prašė, nes namie tokius produktus visada turiu. Bet Tu gi gali ekperimentuoti :) Aš kai su tortais tik pradžioj draugystės, tai vis prisibijau...
      Nuėjau pamatavau tau 3 g kepimo miltelių, tai būtų 1 nubrauktas a.š. ;)

      Panaikinti
    5. Ačiū pačiū! :) Žinok, man tos visos varškės ir sūriai visiška mistika. Aš jų vis dar neskiriu, todėl irgi, dažniausiai, laikausi recepto :) Jau galvoju, kada reikės šitą kepti, nes aš jį įsimylėjau iš pirmo žvilgsnio - nuotraukos nerealios!

      Panaikinti
  2. Ir aš likau apžavėta šiuo tortuku, vos pamačiusi puikias Aguonėlės nuotraukytes!!! Į storiausią mano receptų segtuvą tortai/pyragai/sausainiai keliauja dar vienas lapas! :) Ačiū, Aguoniuk! :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Prašom prašom ir ačiū ačiū :*
      O Tu nieko nelaukus ir išbandyk vasarai atėjus :)

      Panaikinti
  3. Tortukai vienas už kitą gražesni :) Laukiam progos, neužilgo bandysim ;)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Na grazumas tai toks subjektyvus dalykas...noreciau graziau, bet niekas man nesigauna :'(
      Ai, bet svarbu skanu!

      Panaikinti
  4. Aguoniuk, sakyk, o jei kepčiau biskvituką iš pusės produktų, tai nereiktų kitos pusės kišti į šaldiklį... Kaip manai, ar gerai būtų? Mąstau gal sekmadienio progai šį gražuolį tortuką kepti? Ar ant želė pavyktų man rašyti, pvz., baltuoju šokoladu tirpintu??? Ką patartum, Aguonėle?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Gali kepti tik is puses kiekio, as tingejau terliotis su puse kiausinio :) Ir zinoma tada reikia kepimo laika trumpinti!
      Bet tas biskvitas tooooks skanus, kad galima siaip su arbata ar kava viena valgyti..
      Rasyti tikrai pavyktu, nes ji bent man tai puikiai sustengo!O ka tu nori rasyti? Jei kokius skaicius, tai deliok is avieciu. Arba isplak grietineles siek tiek ir ja rasyk ;)

      Panaikinti
  5. Ir dar klausimas biskvito nedrėkinai - nebuvo sausokas?

    AtsakytiPanaikinti
  6. Šaunuolė Tu. Negaliu atsižavėti Tavo valia. Užsispiri kepti tortus ir kuo toliau tuo tobuliau:)

    AtsakytiPanaikinti
  7. Šaldytuve jau stingsta šis gražuolis tortukas :) vakar taip pat dariau pabandymui mažą paprastą morkų tortuką, ragavom, tikrai skanu, bet šio tortuko vien išvaizda pelno daugiau balų už morkų tortuką, dar skonį įvertinsim vakare :)
    P.S. Pas mus šviežios avietės prekybos centre 125 g 12,99Lt kainuoja... Tai kainelė tortiko ohoho...

    AtsakytiPanaikinti
  8. Oho kokia kaina!!! O tau reikėjo šaldytas imti. Jos čia puikiai tinka ;) Dabar viliuos tik kad skonis atlygins viską :*

    AtsakytiPanaikinti
  9. Ateis, ateis ta vasara, nesijaudink. O kol kas -- gražuolis tortas. Man nuo senų konditerijos cecho laikų varškė + šokoladas + avietės yra Kažkas Tokio :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Sakai ateis! Nu tai nuraminai :)) einu braškių pakramsnoti jos belaukiant :)

      Panaikinti
  10. Aguoniuk, šaldytų aviečių bent jau prie mūsų namų esančioj Rimi (o ji tikrai didelė) nėra, užtat šviežios gražios, skanios, kvapnios, na tobulos, bet brangios...
    O dabar apie tortuko skonį... Nerealiai fantastiškai skanuuuuuuuuu!!! Vyras po pirmo kąsnio kaip pradėjo mmm.... mmmm... mmmmmm... mmmmmmmm... Vaikas irgi darrrr... darrrr... darrrrr....
    Tik jaučiu mano naudota biri želatina "Klingai" gerokai silpnesnė nei tavieji želatinos lapeliai, nes ir varškės sluoksnis, ir uogų želė buvo liulantys, tikrai kitą kartą dėsiu dvigubai daugiau želatinos :) Tiesa, biskvitą kepiau iš pusės produktų, tai kokį iškepiau, tokį ir naudojau, truputį viršų nupjoviau, kad varškės sluoksnis geriau sukibtų, vienas biskvitas man pasirodė kartokas, bet tortuko visumoje skonis tobulas... Ir toks biskvitas minkštas, drėgnas, nors ir nedrėkintas!!! Žodžiu tortas super duper skanus!!!

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. PUIKU!!!!!!!!!!!!!
      Nutekėjo tokie atsiliepimai apie skonį kaip medus ♥
      Kas liečia želatiną, tai aš pastebėjau kad jos visokių stiprumų yra. Aš asmeniškai naudoju lapelius dr.Oetker, nes man su jais pavyksta geriausiai. Kiek dariau su biria, jos nemoku taip ištirpinti kad neliktų jokių "pėdsakų" :(

      Matai kaip su tuo biskvitu! Sakai kartokas...aš pati kepiau su pienišku šokoladu, tai man jis ♥♥♥ einu ir recepte kitaip parašysiu, kad kiti žinotų...Nepyk, kad tu bandomasis toks žmogeliukas buvai :) bet ačiū už tokį papasakojimą.

      Panaikinti
  11. Aguonėle, baik juokus - kur čia pyksi, aš tik dėkoju tau, kad tokį receptėlį užrodei! Tam ir dariau bandomąjį tortuką, kad tikrajai šventės dienai pagal save pasikoreguočiau ir iškepčiau tobulai tobulą tortuką!!! Ačiūūū tau!!!

    AtsakytiPanaikinti
  12. Aguonele, as irgi noriu pasitikslinti del sureliu: jei as imciau tepama sureli Philadelpia, o kremine - tiesiog varske pertrinciau per sieteli, ar suveiktu? Ar skanu butu? Nes gyvenu UK tai cia su kreminem varskem sunkoka:)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Tepama sureli as toki ir naudojau. Kas liecia pertrinta varske negaliu nieko pasakyti, nes su lietuviska varske visiskai nekepus esu. Manau pavyktu viskas, tik galbut siek tiek skysciu reiktu ipilti, kad nepersausa butu. Pora v.s. pieno ;) pas mus ta kremine varske tokia slapoka.

      Panaikinti
  13. Susiplanavau kepti šį tortą ir iškilo keletas klausimėlių - sakykite, soda maistinė ir buitinė labai skiriasi? Gal galima įdėti paprastos buityje naudojamos sodos?

    Taip pat dar norėjau paklausti dėl vanilės ankšties. Kaip aš suprantu, vanilės ankštis yra tas pats kas vanilinas, tik gal stipriau kvepia? :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Aš žinokit to skirtumo nežinau, nes pati susidūrus esu tik su maistine. Jaučiu buitinę nugesinčiau, kad vėliau skonio nepagadintų.

      Vanilės ankštis natūrali. Vaniliniam cukrui dažniau vanilės kvapai tik, nors jau yra tikro vanilinio cukraus pirkti. Žodžiu, kas Jums priimtiniau tą ir dėkite ;) Didelio skirtumo nebus.

      Gero pavykimo ir skanaus torto!!!

      Panaikinti
  14. Aguonėle,

    Ačiū už komentarą. Man mama taip pat pakomentavo dėl maistinės ir nemaistinės sodos ir sakė, kad nemaistinės sodos naudoti maistui negalima, kadangi joje yra kažkokių priemaišų. Maistinė soda atskiriama nuo nemaistinės pagal užrašą ant pakelio :).

    Tortas visai pavyko, nors ir kilo tam tikrų nesklandumų, pvz., grietinėlė plakant sušoko į gabalus. Tortas buvo skanesnis antrą dieną. Šiaip tikrai skanus tortas, nors man asmeniškai skaniau pavyko pagaminti Jūsų tortą su grietinėlės likeriu ir kava, jį tikrai kartosiu dar ne kartą :).

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Na va kaip drauge mokomės :)

      Ai, tie tortai tai tikrai skonio reikalas. Aš va turiu pasidarius šaldytuve tokį kažkokį, bet neapsisprendžiu ar viešinti ar ne, nes man jam dar trūksta ko... Žodžiu, džiugu kad bent kažkiek patiko! Mums jis buvo liuks.

      Panaikinti
  15. Tai žinokite esu pradedančioji kulinarė, be to, recepte kai ką teko keisti (pvz., vietoj aviečių dėjau braškes, o visa varškės masė pas mane buvo kreminė varškė, šokoladas irgi juodas), todėl visiškai tikiu, kad Jums jis turėjo gautis gerokai skanesnis :).

    AtsakytiPanaikinti
  16. Labas Aguonele! esu suzaveta tavo torciukais, o jau nuotraukos.... mmm.... tai va, bandziau ir as kazka panasaus sulipdyti, ir norejau paklausti (gal ir kvailai nuskambes) jei as viska dariau tortinei, tai tas sustinges sluoksnis man graziai issims? juk jis kaip zele. o zele isimant juk reikia i silta vandeni inda panardint, bet tortines nardinti nesinori, kazkaip nesandariai man cia atrodo :D

    AtsakytiPanaikinti
  17. Aciu uz tokius komplimentus!
    As si tortuka kai dariau, tai tortines krastus taip pat kepimo popieriumi dengiau. Veliau ji tik graziai nuplesiau ir viskas. Bet siaip, tai peiliu graziai pirma atskirsite nuo tortines krastu ir viskas liuks bus!
    As irgi kaip torto uzsimiau kokio...sakes...

    AtsakytiPanaikinti
  18. O as va ir nepagalvojau... nu nieko, pabandysiu, gal nesugadinsiu :) as irgi laukiu nebesulaukiu rytojaus ryto, mano pirmas tortas gyvenime, tai dabar kaip ant adatu sedziu :D
    O beje, ta nenumaldoma torto nora galit numalsinti iskepdama koki nauja grazuoli. Jum saldesis, Mum dar vienas pasakiskas receptas ir super nuotraukos !

    AtsakytiPanaikinti
  19. Tai palinkesiu skanaus pirmo torto, kad nenusililtumet:) pirmi kepiniai buna neidealus, bet jie uzveza tobuleti!
    As nusprendziau ryt tokias ala smelines juosteles su uogiene kepti, nes reikia kepiniu dzema sunaudoti (galiojimas pasibaige) :o

    AtsakytiPanaikinti
  20. Aciu Aguonele!! Pirmas mano tortas pavyko super, visi patenkinti, ir net gi gavau 2 uzsakymus savaitgaliui! Ir ka mes be taves darytume....

    AtsakytiPanaikinti
  21. Tai dziugu, kad avyko ir patiko!
    O be manes, rastumete zinoma ir kitu gardziu tortu kitur :)

    AtsakytiPanaikinti
  22. Laba diena. Jau kepsiu trecia Jusu torciuka. Sis galbut bus mano gimtadieninis. Tik iskilo klausimas, jei kepsiu kaip orginaliame recepte su juodu sokoladu ir dar kakava, ar nebus per sodrus skonis, kartu?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Taip, pagrindas yra siek tiek kartokas. Bet man kaip tamsaus sokolado megejai tai patinka. Jus galite deti pieniska.

      Panaikinti
  23. Laba diena. Praeita karta pasirinkau kepimui kita Jusu torciuka, dabar vel uzsinorejau si isbandyti. Iskilo klausimas, ar torciukas skanesnis diena ar dvi pastovejes, ar visai sviezias?

    AtsakytiPanaikinti
  24. Ir valgys vaikai, tai alkoholio gal nepilti?

    AtsakytiPanaikinti
  25. Sio torto pagrindas ganetinai kartokas, nemanau jog visiems vaikams patinka. O del skonio: mes valgome beveik visada kita diena. Ir ilgai neuzsibuna :)
    Alkoholio as nepilciau, geriau kokias sultis tada imti.

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts with Thumbnails