2012 m. kovo 10 d., šeštadienis

Salotos su žemoje temperatūroje kepta anties krūtinėle


Pirma padėkosiu vėlgi Odetai už tokį anties ruošimo būdą! Seniau daug skaičius buvau, bet niekaip neprisiruošdavau pati išbandyti. O pasirodo praradus daug esu! Labai labai skani mėsytė gaunas ♥ Minkštumas neišpasakytas. Aš krūtinėlę dariau, kad patiekti su salotomis galėčiau. 

Krūtinėlę ruošiau taip: skūrelę įpjoviau skersai ir išilgai,  įtryniau gerai prieskoniais (turiu tokį malūnėlį, kuriame sumaišyta druska, imbieras, čili, krienai, pipirai bei kalendra) ir palikau pora val pasimarinuoti. Tada įkaitinau keptuvę be jokių riebalų, dėjau krutinėlę oda į apačią ir kepiau 5 min. Apverčiau ir toliau 5 min kepiau. Orkaitę laiku įkaitinau su kepimo indu iki 80°. Krūtinėlę perdėjau į indą ir kepiau 50 min. Išėmus įsukau į foliją ir kelias min palaikiau. 

Į lėkštę sudėjau rukolos salotas, apelsino filiukes, tada pjaustytą krūtinėlę ir apibarsčiau kepintais kedro riešutais. Beliko užšlakstyti padažu, kurį dariau iš : alyvuogių aliejaus, druskos, pipirų bei spanguolių balzamiko acto. Papjausčiau šviežių bandelių ir skanaus ♥ 
P.S. krūtinėlės buvo 370 gramų;)

4 komentarai:

  1. Nežinau kokia klaida buvo padaryta, bet man teko tokiu būdu ruoštą antieną valgyti svečiuose ir ji buvo ne tiek minkšta kiek tąsi :/

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Būtent dėl šios priežasties nekepu namie steikų! Nu nežinau, man jie gaunas tokie guminiai :(
      Prieš kepdama anties krūtinėlę pasiskaičiau visur, kokia viduj temperatūra turi būti. 65°. Žodžiu, nesigailėjau tikrai, nes gavos skanu ir be galo minkšta. Kaip per sviestą pjovės :)

      Panaikinti
  2. Aguonėle, labai džiaugiuosi, kad išbandei šį receptuką. Kadangi nenustojau gaminti anties krūtinėlę lėtai kepdama, siūlau išbandyti: priprieskonini, palaikai, tada kepi ne didesnėje kaip 80 laipsnių temp. 40-50 minučių (priklausomai nuo dydžio), ištraukusi palieki ant stalo 7-10 min. pailsėti, tada sausai ant įkaitintos keptuvės apkepi po 3-4 min. ant odos (pirma) ir mėsos. Patikėk ir pabandyk, ji tokia traški, ji tokia puri ir tokia minkšta...ypač tik nešaldyta:)) apsilaižysit visi visi kas valgysit:) O salotų norėčiau ir aš, nusikopinau receptuką:))

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Reikės išbandyti ;) Man patiko labai! Tikrai tuom eksperimentai nesibaigė, dabar jau ir padažui kreminiam su žemės riešutų sviestu receptą radau.

      Panaikinti

Related Posts with Thumbnails