Laikas bandyti kažką naujo! Ši verta būti išbandoma ;) Skani, puri ir tokio lengvai švelnaus ruginio skonio. Aš kepiau tik mažą kepaliuką (kurį taip gerai iškildinau, kad niekur niekur net mažiausio įtrūkio nebuvo!!!), o jam ėmiau:
Raugui: 55 g kvietinių viso grūdo miltų
55 g vandens
7 g raugo starterio
Sumaišyti viską ir palikti 16-18 val val prie 25° kilti. Aš kildinau netoli 24 val prie 23°...kitaip nesigavo.
Įmaišui: 50 g rupaus malimo kvietinių miltų
45 g vandens
0,5 g šviežių mielių
Sumaišyti viską ir palikti 12 val taip pat šiltai kilti.
Brinkinimui: 35 g viso grūdo kvietinių miltų
25 g pakepintų saulėgrąžų
7 g druskos
70 g karšto vandens (80°)
Sumaišyti viską ir palikti iki 12 val brinkti.
Tešlai: raugo
įmaišo
brinkinio
75 g kvietinių miltų tipo 550
75 g rupaus malimo kvietinių miltų
35 g rupaus malimo ruginių miltų
10 g minkšto sviesto
7-8 g medaus
60 g vandens
Visus produktus dėti į kombaino indą ir 5 min minkyti tešlą lėčiausiu greičiu, leisti 15 min pastovėti. Tada dar 5 min paminkyti ir uždengus leisti 45 min šiltai kilti.
Pakilusią tešlą išsiversti ant lengvai miltuoto stalo, suformuoti gražų -apvalų kepaliuką. Rankas apšlakstyti vandeniu ir "apglostyti" duonelę, kurią tada apvolioti saulėgrąžose. Dėti į kildinimo krepšelį, uždengti ir kildinti ~2 val. Čia priklauso nuo temperatūros, bet tešla turi gerai pakilti.
Pašauti į įkaitintą iki 240° orkaitę, duoti garų kuriuos po 10 min vėl išleisti, o karštį iki 200° prisukti. Kepti iš viso ~45 min. Man ant kepimo akmens užtrunka kiek trumpiau ;) Skanaus!
Tai, o kur pienas su medumi:))?
AtsakytiPanaikintiKokia baltutė simpatulka:)
Šįkart neturėjau laiko pasimėgauti šiuo malonumu :)
PanaikintiKuo toliau tuo tobuliau:)Nenustoji stebinti:)
AtsakytiPanaikintiAkis išpūčiau pamačiusi pirmąją nuotrauką, Motinėle ;) Niam, niam, niam :)
AtsakytiPanaikintiKokia duonelė, kokia gražuolė! labai labai viliojanti kepti..Pasiilgau naminės duonos ne tas žodis...
AtsakytiPanaikintiO kame reikaliukas, kad tu nekepi jos?
PanaikintiNugi kažkas viduj neleidžia :D va tas ir reikaliukas...mieliau imuosi viso kito...kažkas atsitiko dar nuo vasaros :( bet jau bresta reikalas, jau vieną receptą atsiprintinau, tiesa jis su mielem, nes savo raugo jau nebeturiu.. Tai dar viena iš priežasčių, kad turiu augintis pati, nesinori, tingisi nors tu ką... Tau taip nebūna? :D
PanaikintiBuna buna :) Duonai dar ne, bet va keksam tai neturiu laiko kepti. MB jau zyzia, kad noretu kokio bet man nors tu ka, rankos nekyla juos kepti...ir siaip paskutiniu metu mazai noro yra kazka naujo bandyti :( geriau senus, bet tikrai gerus! patiekalus gaminu :)
PanaikintiTaip taip, aš dar tą patį vis naudoju :)
AtsakytiPanaikintiAguonėle, o raugo starterį visuose receptuose reikia pamaitintį prieš naudojant raugui? Prieš kiek laiko jį reikia pamaitinti imant raugui?
AtsakytiPanaikintiDiena pries as pasimaitinu dazniausiai ;)
PanaikintiAčiū. Jau dvi duonikes kepiau. O raugą šaldytuvan padėjau. Dabar jau žinosiu, kad prieš naudojimą pamaitinti jį reikia.
Panaikinti