Pirmą kartą kepiau jas kaip didelį bulvių tortą. Nepavyko nufotografuoti, nes nors ir žinau kad draugai žino, jog vedu savo psl, bet niekaip neatsikratau tokios gėdos fotografuoti prie jų...
Bet vakar prie Veršienos ossobuco vėl kepiau. Tik kepiau ne kaip pirmą kartą vieną didelį, o du mažesnius.
Principas labai paprastas, bet efektas puikus.
Bulves susipjaustyti smulkiai ir jei įmanoma vienodo storio. Taip pat imti vieną svogūniuką ir jį smulkiai susipjaustyti.
Tada sumaišyti bulves su šiek tiek grūstais kmynais, druska, pipirais ir lydytu sviestu. Galima ir alyvuogių aliejaus žiupsnelį įpilti.
Imti tortinės sieneles, kurias dėti ant kepimo popieriaus ir jose sluoksniuoti gražiai bulvikes, į viduriuką sudedant svoguniuką! Tortinės sieneles nuimti ir pašauti kepinį į įkaitintą 180-200° orkaitę, kol norimas apskrudimo laipsnis pasiektas bus :) Skanaus!
************************
Kaip fain!! o bulves rankytem pjaustei ar aparaciuku?
AtsakytiPanaikintiAparačiuku :)
Panaikintisuper dailiai atrodo ;)
AtsakytiPanaikintiAčiū :*
PanaikintiNuostabi idėja! Būtinai "vogsiu"!
AtsakytiPanaikintiLeidžiu ;)
Panaikinti