~300 g pievagrybių
5 mažesnius svogūnus
200 ml balto sauso vyno
200 ml vištienos sultinio
50 ml grietinėlės
2 šakeles šviežio mairūno
druskos, pipirų, cukraus
miltų
Blauzdeles padruskinti, pipirinti (aš taip pat tokiu mišinio iš čili & apelsinų žievelių užbėriau) ir palikti pora min pastovėti. Tada apvolioti miltuose ir apkepti iki gražaus rudumo šlakelyje alyvuogių aliejaus. Atsidėti į šoną.
Į keptuvę dėti ketvirtimis pjaustytus pievagrybius bei cielus svogūnus ir kelias min ant kaitrios ugnies kepinti, kol grybai šiek tiek parus. Atsidėti į šoną grybus, svogūnus palikti keptuvėje.
Vyną pilti į keptuvę ir leisti gerai nugaruoti, kol jo mažiau nei pusė beliks. Supilti sultinį, sudėti vištieną, užvirus uždengti ir prisukti ugnį iki minimumo. Troškinti 30 min. Tada mėsytę apversti, suberti grybus ir toliau troškinti dar ~ 20 min. Pačiame gale supilti grietinėlę bei suberti smulkintą mairūną, paskaninti druska, pipirais bei cukrumi. Jei noris tirštesnio padažo, tada šiek tiek miltų susimaišyti su troškinimo skysčiu ir supilti į keptuvės turinį ;) Skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą