Mums patiko. Netgi labai. Tik kitą kartą jei daryčiau, tai riešutus šiek tiek dar smulkiau kapočiau, nes pjaustant didesni gabaliukai nepasiduodavo taip lengvai :) 22 cm tortinės formai reikia:
40 g minkšto sviesto
75 g cukraus
1/2 pak. vanilinio cukraus (5 g)
1 a.š. kepimo miltelių
šiek tiek druskos
3 kiaušinių (M dydžio)
2 v.š. šviežiai spaustų apelsinų sulčių
40 g miltų
125 g maltų riešutų ( dėjau migdolinius)
50 g graikinių riešutų (stambiai kapotų)
150 g smulkia tarka tarkuotų morkų
jei norima, galima šiek tiek cinamono įmaišyti
150 g minkšto sviesto
150 g tepamo varškės sūrelio
150 g cukraus pudros
šiek tiek citrinos sulčių
50 ml šviežiai spaustų apelsinų sulčių
Minkštą sviestą kartu su druska, cukrumi bei vaniliniu cukrumi išplakti iki purumo. Mušti po vieną kiaušinius, po kiekvieno dar gerai paplakant. Įmaišyti apelsinų sultis.
Miltus susimaišyti su kepimo milteliais ir įsijoti į sviesto masę. Suberti riešutus bei morkas ir viską atsargiai sujungti. Gautą tešlą sukrėsti į kepimo formą ir pašauti į įkaitintą 175° orkaitę ~30 min. ŽIūrėti tiesiog dantų krapštuku ar jau iškepę ;) Tik ką iškepusį apšlakstyti apelsinų sultimis ir palikti ataušti.
Įdarui skirti produktai turi būti būtinai vienodos temperatūros! Sviestą išsukti iki purumo. Tada į jį sudėti sūrelį bei cukraus pudrą ir viską iki vientisos masės išplakti. Saldumą pasireguliuoti su citrinos sultimis.
Biskvitą pjauti per pusę, įdaro dėti ant vieno lakšto ir vėl ant kito ir puošti kaip širdis geidžia. 1-2 val palaikyti šaltai ir skanaus!
Šaltinis: lengvai adaptuota pagal žurnalą"Lecker" Nr. 03.2012
Aguonėle, o ir kuklumas Tavo... "Toks paprastas morkų tortukas"...Vis tos lietuviškos šaknys...
AtsakytiPanaikintiArtodo labai sveikai puošniai ir įsivaizduoju, kad skanus taipogi :)
Atbėgčiau gabalėliooooo ;)
Nu bet tikrai Kristina...čia joks ne kuklumas, čia tiesiog tas torto paprastumas :)
PanaikintiAtbėk, turiu dar gabaliuką nemažą!
Ne, nebegaliu aš daugiau skaityti tavo tinklapio, nes praktiškai kiekvieną kartą jį atsidarius susinervinu (aišku gerąja prasme) :)
AtsakytiPanaikintiŠis tortukas tobulas!!! Noriu noriu noriu!!! :)) Gerai kad šiandien išsikepiau kavos keksiukų tai bent jais suvilgysiu nutįsusias seiles :))
:DD keksiukai irgi liuksiška! davai mainomės, jau torto lengvai atsivalgiau :DD
PanaikintiSutarėm :D nes tortukas dieviškai atrodo, o skonis jaučiu mmmm... :))
PanaikintiKoks nerealus atrodo... Dabar gailesiuos, kad patingejau savaitgali torta issikept :))
AtsakytiPanaikintiOjo, tokia profė kaip tu tai rast šast ir tikrą tortą ant stalo patiektų, o aš tik su tokiais ala tortais bandau įtikti brangiausiajam ...o.O
PanaikintiSugrįžusi radau nuostabybių prikepta:) Žinai, šitą gal ir man pavyktų išsikepti...lengvai skamba ir apetetingai atrodo;)
AtsakytiPanaikintiTaip, šį išsikepti tikrai nereikia didelio mokslo :)
PanaikintiTikras gražuolis.. Ir tas kremas kaip skaniai atrodo!
AtsakytiPanaikintiLabai ačiū :*
PanaikintiNu pasaka! O papuosimas tai super su pistacijom! Girdžiu ir girdžiu vis apie morkų pyraga, bet ech vis neprisiruosiu!
AtsakytiPanaikintiAčiū ir tau!!! Morkų pyragai ir išvis saldūs kepiniai su jomis yra gėris, jei tik receptas geras ;) O jei dar pistacijų priderinta ♥ Prigyriau o dabar gali eiti kepti, nes nieko neprarasi :P O jei dar vis abejoji, tai išsikepk šį pyragą:
Panaikintihttp://aguonele.blogspot.com/2010/05/dregnas-morku-pyragas.html
nenusivilsi!!!!
Laba diena, norejau pasiklausti, o koki varskes sureli deti reikia? noreciau pabandyti si tortuka pasidaryti...:)) nes labai jau skaniai atrodo, butu issukis man:)
AtsakytiPanaikintiSūrelį paprastą tepamą varškės ėmiau (Philadelpia, bet tikrai ir visi kiti tokios konsistencijos tinka) ;)
PanaikintiAišku, bet jis toks sūrokas..:)
AtsakytiPanaikintiCukraus pudra padaro savo :)
PanaikintiNepykit dėl mano įkyrumo. Tiesiog noriu iki galo išsiaiškint. Nu reikės pabandyt, kažin, ar netiktų kokia kreminė varškė, rikota ar maskarponė?
AtsakytiPanaikintiBeje, man jūsų blog'as mano vedlys virtuvėje. Jūs nereali kulinarė, nes ką tik gaminau visada viskas gavosi, tik aš visada iš dvigubos normos darau, nes mano šeimyna labai jau valgi:)
Ne neįkyrėsit ;) Žinoma kad ir kreminė varškė tiktų, jei ji pakankamai standi yra. Rikota man asmeniškai nelabai patinka o maskarponė per turtinga jau būtų. Žodžiu, eksperimentuokit!
PanaikintiAčiū už tokį puikų komplimentą ♥ Džiugu, kad pavyksta viskas. Čia svarbiausia! kas dėl mano receptų, tai taip, jie dažniausiai dviejų asmenų šeimai pritaikyti :)
o varškės sūrelis, tai toks "Philadelphia" tipo? :)
AtsakytiPanaikintiTaip.
Panaikinti