Koks keistas sutapimas vakar buvo. Išsiviriau vyšnių uogienės ir liko vyšnių. Ai galvoju gal dar kokį pyragiuką iškepsiu. Pasiėmiau knygą ir pirmu vertimu atsiverčiau šį receptą :D Sutapimas ? Nesigailiu visiškai. Jis puikus! 26 cm tortinei formai reikia:
200 g minkšto sviesto
170 g cukraus
1 pak. vanilinio cukraus (10g)
3 kiaušinių
žiupsnelio druskos
200 g miltų
2 a.š. kepimo miltelių
vyšnių
2 a.š. maltų migdolų
2 a.š. cukraus
Sviestą su cukrumi, vaniliniu cukrumi bei druska gerai išplakti iki purumo. Toliau plakant įmušti po vieną kiaušinius. Miltus susimaišyti su kepimo milteliais ir įsijoti į sviesto masę, kurią atsargiai išmaišyti.
Kepimo formą ištepti riebalais ir išbarstyti džiuvėsėliais. Sukrėsti tešlą, ant kurios išdėlioti iškaulintas vyšnias. Pašauti į įkaitintą 180° orkaitę 40-60 min. 10 min prieš kepimo pabaigą apibarstyti mišiniu iš maltų migdolų & cukraus. Ar pyragas iškepęs tikrinti dantų krapštuku (ištraukus jis turi būti sausas).
P.S. aš kepiau 18cm formoj iš pusės kiekio. Kepimas užtruko ~40 min. Šaltinis: knyga: Landfrauenverein Niederdorfelden. Band 1. Wir kochen und backen. S.175
Ta paskutinė nuotrauka tiesiog žavinga! Ir pyragas labai skaniai ir gundančiai atrodo, o ir šakutės koks grožis!
AtsakytiPanaikintiGaila, kad šį pyragą pamačiau šiandien, o ne vakar , kai viriau vyšnių uogienę, o iš likusių dariau vyšnių kompotą.
AtsakytiPanaikintiO paskutinė nuotrauka - galėtų būti kuo puikiausias dekoras virtuvei . Būtinai išbandysiu šį pyragą.
Sigita, gal gali isduoti paslapti kaip kompota issivirti? niekada dar nevirus o turiu likusiu vysniu :) Aciu :*
AtsakytiPanaikintiAciu uz mielus komentarus ♥
mmm... kaip skaniai atrodo!:)
AtsakytiPanaikintiAš darau kompotą taip, kaip daro mano mama. Na jis tikrai labai paprastas, realiai net jokio recepto nėra.
AtsakytiPanaikintiMes kompotą konservuojame 3 litrų talpos dydžio stiklainiuose.
Pirmiausia išsiverdu skystį kompotui, jo koncentracija tokia - 1 l vandens 250 gr cukraus. Kompotas būna pakankamai saldus ir kai atsidarome - geriant skiedžiame vandeniu, dar įsidedame citrinos griežinėlį, na mūsų šeima taip įpratusi.
Kad ir koks būtų stiklainis, uogų dedu 1/3 stiklainio ir užpilu karštu(realiai verdančiu )sirupu. Uogas prieš tai nuplaunu ir prieš dedant į stiklainį dar 1-2 min su kiaurasamčiu panardinu į tą patį verdantį sirupą .
Man toks kompotas nuo vaikystės skaniausias.
eik tu sau, koks grozissssss, noriu noriu noriu :)
AtsakytiPanaikintiMerginos nei gražus jis nei ką, bet jau skonis ♥ Šiandien nei lašelio nelikę :(
AtsakytiPanaikintiSigita: AČIŪ!!!eksperimentuosiu ir pavadinsiu tavo kompotu ;)
Oh, kad Tu žinotum kaip pasiilgau virtuvės...:(
AtsakytiPanaikintiPyragas atrodo tobulai :)
O vyšnių džemas tinka? Kiek jo maždaug reikėtų?:))
AtsakytiPanaikintiZinokit as si pyraga kepiau su svieziomis vysniomis ir jis gavos be galo skanus. Kaip butu su dzemu, tikrai nezinau. Net nemanau jog tiktu...dzemai ir uogienes man daugiau prie trupininiu teslu tinka.
Panaikintiidomu kiek laiko trunka kol sviestas is saldytuvo isimtas suminksteja?
AtsakytiPanaikinti