Labai lengvas vasaros patiekalas :) jam pasidaryti reikia:
5 didesnių pomidorų
200 g maišyto faršo
pusės pakelio virtų ryžių
česnako skiltelės
svogūno
1/2 pusės poro
prieskonių
mėgiamo sūrio (aš naudojau fetos su žolelėmis)
šviežio baziliko
Pomidorus išskuobti, jų "mėsytę" pasiliekant.
Svogūną bei porą susismulkinti ir pakepinti šlakelyje ayvuogių aliejaus iki skaidrumo. Įspausti česnako skiltelę ir sudėjus faršą gerai pakepinti viską. Paskaninti mėgiamais prieskoniais ganėtinai intensyviai, kadangi pomidorai daug skonio nepriduoda ;) Aš skaninau druska, pipirais, maltos mėsos prieskoniais bei paprikos pasta, taip pat šviežio baziliko įmaišiau. Tada sudėti išskobtų pomidorų turinį, ryžius ir leisti troškintis, kol masė tirštoka taps. Paskaninti jei dar ko trūksta ir sudėti viską į pomidorus. Ant viršaus pomidorų - sūrį ir pašauti į orkaitę po griliaus funkcija, kol sūris išsilydys arba kaip feta- paruduos (jis nesilydo ;) Skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą