Stengiames mes tuos keturis penktadienius iki Sv.Kaledu nevalgyti mesytes ( sonine nesiskaito :P ). Taigi siandien prisipirkau sviezios zuvytes ir ja dariau dvejopai (kadangi persiskaiciavau su kiekiu :)) As emiau:
700 g zuvytes ( turejau menkes)
3 mazesniu morku
1 didesnio svoguno
4 riekeliu batono ( grietineles & pieno, kad apsemtu batona)
druskos, pipiru
2 kiausiniu
dziuveseliu ( jei kepsite kotletus)
sviezios sonines juosteliu ( jei darysite suktinukus)
1. Batona uzpilti grietineles & pieno misiniu
2. Morkas susitarkuoti smulkia tarka ir pakepinti slakelyje sviesto iki minkstumo. Atsideti i sona.
3. Svoguna susismulkinti ir pakepinti iki skaidrumo. Atsideti prie morku.
4. Zuvyte susimalti kartu su ismirkusiu batonu. Gauta mase susimaisyti su kiausiniu, darzovemis. Paskaninti druska bei pipirais. Gausis tokia grietines tirstumo mase.
Darant suktinukus, sonine susisukti ir istatyti i kepimo forma. Sauksto pagalba sudeti idara, apslakstyti alyvuogiu aliejumi ir patepus virsu majonezu pasauti i 200° orkaite 35-40 min. Labai skanu prie bulviu koses ir salotikiu ;)
Na ir kadangi man liko puse farso, tai i ji iberiau dar kelis saukstus dziuveseliu, suformavau kotletukus, kuriuos apvoliojau velgi dziuveseliuos ir iskepiau ikaitusiame aliejuje. Skanu salti ant duonytes prie taures balto salto vyno.
Skanaus ir ramaus penktadienio vakaro ;)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą