2010 m. gruodžio 10 d., penktadienis

Soti žuvienė

Siandien vel penktadienis kur nevalgom mesos :) Bet uz tai atsinesiu labai skania zuviene, i kuria idejau daugiau zuvies kad sotesne pataptu. Skanu skanu... Emiau viska is akies, bet mazdaug surasysiu:

1 didesnes morkos
1 svoguno
3 mazesniu bulviu
cesnako skilteles
2 lauro lapu
5 - 6 vysniniu pomidoru
siklines balto sauso vyno
vistienos buljono ( nu paziurejau, kad namie pasibaiges zuvies tad teko imti si, bet jis labai liuks tiko ;)
zuvies pagal nora ir skoni, as taip pat kelias krevetes dejau
1/3 citrinos zieveles 
1/3 apelsino zieveles
druskos, pipiru, svieziu petrazoliu ar svoguno laisku

Smulkiai pjaustyta svoguna, morka bei bulves susideti i puoda. Suberti smulkinta cesnaka ir pakepinti vis maisant kelias min slakelyje sviesto. Uzpilti viska vynu ir leisti gerokai nugaruoti. Dabar belieka sudeti lauro lapus, pomidorus su lupena ir uzpilti vandeniu. Pas mane ko gero buvo 1l. Paskaninti zievelemis, buljonu, druska bei piprais ir leisti uzdengus 10 min virti ant silpnos ugnies. 

Kol suktinys verda, zuvyte susismulkinti, padruskinti, pipirinti ar uzbarstyti zuvies prieskoniais.

Sultini nuimti nuo ugnies, isemus lauro lapus sublenderiuoti ir perkosti per sieteli. Paskaninti  jei ko truksta, sudeti zuvyte ir uzdengus leisti 1 min pavirti. Nukelti nuo ugnies, suberti zalumynus ir leisti dar kelias min viskam "skoni igauti". Patiekti su sviezia duonike. Skanaus!

Ideja: is cia 
Daugiau zuvieniu receptu rasite " 52 savaitese" 

4 komentarai:

  1. Nors ką tik po pietų, valgiau upėtakį keptą, bet kaip norėčiau lėkštelę tos sriubos:)
    Labai kelia apetitą:)))
    Daiva

    AtsakytiPanaikinti
  2. Daiva: o ir jus "pasninkaujant" :)
    Zuviene man galetu is tikruju ryte, per pietus ir vakare kas nors daryti :) neatsisakyciau.

    AtsakytiPanaikinti
  3. Ne, mes pasniko nesilaikome:))taip sutapo paprasčiausiai:)))
    Jei man kas darytų ir aš valgyčiau dažniau:))
    Daiva

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts with Thumbnails