Siaip nesame dideli kraujines desros megejai, bet pora kartu per metus galima gi pasimegauti. Kai pamaciau si recepta, zinojau kad isbandysiu. Vien tas derinys idomus buvo ir vertas isbandymo! Taigi galiu pasakyti jog jis liuks ;) Tiek idaras tiek patys lietiniai. As niekada dar nebuvau net valgius tokiu blynu. Jie gaunas labai purus, kepant reikia atsargiai versti. Man gavos 7 lietiniai, bet cia ko gero ir nuo keptuves dydzio priklauso. O dariau is:
Idarui: 150 g lengvai rukytos kraujines desros
1 didesnio svoguno
1 obuolio
1 / 2 a.s. garstyciu
1 v.s. grietines 30% ( arba creme fraiche su zolelemis)
druskos, pipiru, kelis kotelius sviezio mairuno
Lietiniams: 50 g virtu bulviu (2 mazesnes)
50 g miltu
3 kiausiniu
250 ml pieno
2 v.s. aliejaus
druskos, pipiru, sviezio muskato
Aptepimui: 1 kiausinio
50 ml pieno
1 v.s. grietines 30% ( arba creme fraiche)
Pasidarome lietiniu tesla: miltus susimaisyti su trintomis bulvemis. Imusus kiausinius bei supylus piena su aliejumi ismaisyti viska, kol neliks jokiu gumuleliu. Paskaninti druska, pipirais bei muskatu ir palikti pastoveti kol pasidarysime iadara.
Darome idara: svoguna susipjaustome smulkiai ir dedame i keptuve su sviestu kepti. Kai sis bus skaidrus, dedame mazais kubeliais pjaustyta obuoli ir kepame toliau dar kelias min. Tada belieka sudeti taip pat mazais gabaliukais pjaustyta desra ir dar kepti kol si pasileis. na ko gero netoli 5 min... Visa idara sumaisome su grietine, garstyciomis. Paskaniname mairuno lapeliais, druska bei pipirais ir atsidedame i sona.
Is lietiniu teslos issikepame plonus lietinius. Ant ju dedame idara ir suvyniojame jau pagal nora :)
Lietinius sudedame i kepimo forma ir aptepame pasidaryta mase is pieno, kiausinio bei grietines ir pasauname i ikaitinta 160° orkaite 20 min. Valgome prie salotu, kurios cia taip dera ♥ Skanaus ir sekmes tiems, kurie susigundyti tai isbandyti ;)
Saltinis: cia
OHO čia tai drasus receptas. Tokio dalyko dar nevalgiau kaip kraujine desra. Nors vaikystej hematogena pamenu kalnais galedavau maumot..
AtsakytiPanaikintiMano sugyventinės kažkada atvežė man kraujinių vėdarų. Įdomus dalykas, baisiai. Kiek skanus - taip ir nesupratau. O mėsa...
AtsakytiPanaikintiŽodžiu, įdarą galima pakeisti, bet pati blynų idėja, na, su bulvėmis, labai intriguoja. O jei dar Aguonėlė sako, kad purūs... Ok, ok, save as. :)
Matai drasu gal Lietuvoje... cia kraujiniu desru yra tikrai visur pirkti, netgi labai labai neblogos kokybes. Mano MB ilga laika nezinojo ka valgo, svarbiausia pats dar nusipirkdavo. Tik kai pasakiau kas cia pradejo nosi raukyti :DDD O hematogenai man ir dabar dar geris ♥
AtsakytiPanaikintiInsolete va nezinau ar suvalgyciau bent gabaleli kraujiniu vedaru... as ju nemacius tik va girdejus kad skanus. Bet man jauciu reiketu drasuciu pirma uzsisakyti :))
O blynai tikrai liuks ;) As bandziau, tad zinau :DD
Lietinius tikrai bandysiu, labai idomiai skamba. Tik del idaro dar abejoju, itariu, kad reiks apsieit su tradiciniu, nes nebus valganciu :)
AtsakytiPanaikintiLabai įdomus receptas, čia viskas kaip ir aišku su tuo skoniu, galiu įsivaizduoti, nes vėdarus labai mėgstu, tik kaip tie obuoliai ten pasijaučia negaliu isivaizduoti:)matyt, kol neišbandysiu, tol ir neisivaizduosiu.O kokie skanūs pas jus vėdarai su liežuvio gabaliukais, gaila, kad pas mus tokių nieks nepagamina:(.
AtsakytiPanaikintiAs kai radau si recepta, tai labiausiai desros skonio idare neisivaizdavau... i obuolius net demesio nekreipiau :) kadangi desra sakyciau ciut perdaug gvazdikelio aromato turi, tai derinys su obuoliu tiesiog tobulas! Nu sunku nupasakoti, tikrai reikia isbandyti.
AtsakytiPanaikintiO vedaru su liezuvio gabaliukais nemacius as niekur!!! As tikrai nezinojau kad cia ir vedarus valgo. jauciu nuo regiono priklauso. nors tu taip netoli buvai....hm...
Kristina: taip ir reikia daryti ( viska savam skrandziui atitaikyti ;)!
Gal tikrai ne visur atveža tų su liežuviais, bet, jei pamatysi siūlau pabandyti ir skanūs ir atrodo gerai, Hanoverį tai jų visada yra.
AtsakytiPanaikintiO LT tokios dešros yra? :)) Aš niekad neatkreipiau dėmesio.
AtsakytiPanaikintiFausta va to tai nezinau... gal atsiras zinanciu?
AtsakytiPanaikintiOho, koks idomus receptas. Butinai bandysiu daryti lietinius, tik su darzoviu idaru ar farsu.
AtsakytiPanaikinti