Dabar megaujuos savo orkaite :) Siandienine musu vakariene, kuriai as emiau:
400 g maisyto farso ( kiaulienos & jautienos)
1 skardines smulkintu pomidoru ( ~ 400g)
svoguno
cesnako skilteles
druskos, pipiru, dziovinto baziliko, medaus
1 v.s. pomidoru pastos
1 a.s. kakavos
Baltam padazui:
1 v.s. sviesto
1 v.s. miltu
250 ml skystimo ( as maisiau grietinele su vandeniu)
buljono, druskos, pipiru
Bulviu ( na gal buvo ~ 600g)
surio ( as dejau mocarela)
Bulves gerai nuplauti ir pavirti ~15min. Leisti atausti ir tik tada nusilupti, susipjaustyti riekelemis.
Svoguna pasikepinti slakelyje alyvuogiu aliejaus iki skaidrumo. Sudeti farsa ir gerai apkepti. Paskaninti druska, pipirais, pomidoru pasta ir gerai maisant dar minute pakepinti. Supilti pomidoru skardine, paskaninti cesnaku, kakava, medumi, druska, pipirais bei dziovintais bazilikais. 10 min leisti ant silpnos ugnies pavirti.
Kepimo formeles ( galima ir viena didesne imti) patepti lengvai sviestu. Deti viena sluoksni bulviu, paskaninti druska, sukresti farso mase ir uzkloti ji vel bulvemis, kurias vel reikia paskaninti druska.
Pasidaryti balta padaza ( na issilydyti sviesta, suberti miltus ir maisant kelias min pakaitinti. Uzpylus skysciu kelias min pavirti, kol sis prades tirsteti. paskaninti buljonu, druska bei pipirais) ir supilstyti ji i formeles. Ant virsaus paskleisti suri ir pasauti i ikaitinta 200° orkaite 20 min. Issiemus leisti kelias min praausti, issirinkti skaniausiai atrodanti indeli ir ragauti :)
nu liuks!!!! jauciu net kaip cia skanu...
AtsakytiPanaikintio pasakok kam ta kakava?
baisiai laukiau kada islysi su nauju kepiniu :)
matau orkaite kepa puikiai!!! :D
Oi zinok iki normalaus kepimo niekaip neprisiruosiu ...o pyrago kaip nooooooriu!!!
AtsakytiPanaikintiKazkada paskaiciau kad reikia i bolognese deti kakavos, nu pabandziau ir dabar dedu visada i farso "makaliones" :) spalva priduoda, skonio nelabai jaucias bet cia jau ne esme tam dedu medu ;)
pabandysiu ir tada kada ,aciu!
AtsakytiPanaikintiPirma nuotrauka labai skani. Tokia plutele ant virsaus.. mmmm... :)
AtsakytiPanaikintiAciu AJ, bet ko gero pati gerai zinai kaip sunku vakarais gera nuotrauka "nusauti" (: nekyla net noras isvis fotkinti....
AtsakytiPanaikintiApie kakavą esu girdėjus, bet apie medų farše dar neteko :)Labai smalsu išbandyt :)
AtsakytiPanaikintiGiriu ir aš nuotraukas, labai jau apetitnos :)
O medus tam, kad pomidoru rugsti stabilizuotu :) kiti deda cukru, bet man su medumi skaniau :)
AtsakytiPanaikintiAciu Fausta :*
Užjaučiu dėl vakarinio fotografavimo, bet baisingai giriu, nes tikrai neįtarčiau, kad čia vakaro rezultatas - nuotraukos puikios! :) O aš irgi kakavą su nuostaba perskaičiau, bet... aguonėlė sako - aguonėlė žino :)) Reiks kada gal ir šitą įdomybę išbandyti :)
AtsakytiPanaikintiNu kad pas tave vakare fotografuota, tai tikrai nepasakyciau - atrodo super! As kiek receptu nededu vien del to, kad vakarines nuotraukos - nera i ka ziuret....
AtsakytiPanaikintiKepiau be kakavos (nes ji pasirodo padariusi DINGAU) ir su cukrum vietoje medaus (nes pasirodo, kad vyras paskutinį medaus šaukštą nukosijo), bet vis vien buvo labai labai skanu! Ačiū, aguonėle :)
AtsakytiPanaikintiLabai labai labai skanu!!! Sis receptas dabar bus kaip vienas mano megstamiausiu:)
AtsakytiPanaikintiDžiugu girdėti merginos, kad atrandate sau mėgiamų patiekalų!
AtsakytiPanaikinti