Man gavos 7, bet kitą kartą kepsiu tikrai iš dvigubo kiekio, kad ir užsišaldyti turėčiau ką. Reikia:
Įmaišui:
140 g kvietinių miltų (tipo 550)
85 g vandens
3 g šviežių mielių
Viską sumaišyti, kol nebus gumulėlių (bus kieta masė), uždengti ir palikti pirma 2 val kambario temperatūroje ir vėliau 8 val šaldytuve.
Tešlai:
įmaišo
200 g kvietinių miltų (tipo 550)
145 g vandens
6 g druskos (berčiau kitą kartą 1 ar 2 g daugiau)
Įmaišą išsiimti iš šaldytuvo ir leisti 1 val aklimatizuotis (įgauti kambario temperatūrą).
Miltus kartu su druska berti į kombaino indą, supilti vandenį ir minkyti tešlą. Per kelis kartus sudėti įmaišą ir užminkyti tešlą. ~5 min. Perlankstyti ir įdėti į plokščią indą, kurį prieš tai aliejumi ištepti reikia. Statyti 90 min šiltai kilti.
Darbo stalą išmiltuoti. Tada atsargiai apversti kildinimo indą ir leisti tešlai pačiai iš šio "iškristi".
Supjaustyti atsargiai į 7 lygias dalis ir perkelti ant gerai ruginiais miltais pabarstyto rankšluostėlio. Uždengti ir palikti šiltai kilti. +/- 1val.
Orkaitę laiku įkaitinti iki 250°. Pakilusias bandeles perkelti ant kepimo skardos, išklotos kepimo popieriumi (Bandeles taip pat apversti!) ir pašauti kepti 20 min. Pašovus duoti gerai garų. Skanaus!
Šaltinis: čia
Žinai, ir aš noriu, kad mane įsivaikintum :D
AtsakytiPanaikintiPraktinis klausimas, ne kartą esi minėjusi, kad užsišaldai duonos gaminius. Kaip vėliau juos paruoši vartojimui? Atšildai šaldytuve, pakepi orkaitėje ar kaip nors kitaip?
Duona saldaus as jau supjaustyta ir porcijonuota. Tada belieka tik atsileisti ir viskas. O bandeles tai atsisaldau ir veliau dar 180 karstoj orkaitej pakepu kokias 5min. Kaip tik ka iskepta tada!
PanaikintiAi, o atleidziu tai tiesiog kambario temepraturoj.
PanaikintiAčiū, reikė sir man tai ppadaryti, nes kartais vienas dalykas ir stabdo - kas tiek suvalgys, o po kelias kepti neapsimoka :)
PanaikintiAs tai savaitgaliais kepu duona savaitei visai. Siandien viena namie, tai du kepaliukus didziausius issikepiau :) dar bandeles, tai apsimoka orkaite ijungti.
PanaikintiTurbūt gavosi labai skaniai :) Reiks pabandyti...
AtsakytiPanaikintiLabas vakaras, gal galit placiau aprasyti ta "duoti gerai garu" momenta. :) Kokiu budu/ is kur as tureciau tu garu duoti?
AtsakytiPanaikintiTiesiog orkaites apacioje istatykite dideli plokscia inda (as naudoju sena kepimo skardele) ir pasovus bandeles i ja ipilkite taip daugiau nei puse puodelio verdancio vandens, orkaites dureles skubiai uzverkite kad garai neiseitu lauk.
PanaikintiAciu uz greita ir issamu atsakyma :) O sakykit jus tuos garus visiems duonos kepiniams naudojat?
AtsakytiPanaikintiTaip.
PanaikintiNesupykit,neabejoju kad bandeles skanios,bet i ciabata cia net nepanasu.:)
AtsakytiPanaikinti