2013 m. vasario 21 d., ketvirtadienis

Ciabata bandelės su raugu

Taigi taigi užsirauginau iš naujo raugą, nes seną deja sugebėjau nužudyti. Bet naujas pavyko kuo puikiausiai. Sakyčiau, šįkart net geriau nei seniau, nes dabar jau su visai kitu žinojimu jį auginau. Kas dar neturite, bet norite turėti galite imti mano seniau įkeltą receptą ;)
Na ir kadangi užsiauginau jo nemažai ir jis dar ne toks aktyvus yra, tai kepiau bandeles. Puikios gavos!!! Taip gražiai bekepant kilo, kad miela žiūrėti buvo :) 
Man iškepė 9 o ėmiau:

Tešlai:
175 g manų kruopų miltų
100 g kvietinių miltų (tipo 550)
25 g pilno grūdo kvietinių miltų
216 g vandens
80 g kvietinio raugo
3 g šviežių mielių
6 g druskos
5 g alyvuogių aliejaus

Visus miltus suberti į kombaino indą, įpilti vandenį ir šiek tiek paminkyti, kad miltai su vandeniu susijungtų. Uždengti ir palikti iki 45 min stovėti. Tada sudėti likusius produktus ir užminkyti lėčiausiu kombaino greičiu tešlą. Užtruks 12 min. Ši turi gražiai nuo indo sienelių atšokinėti.
Plastikinį indelį ištepti šiek tiek aliejumi ir į jį įdėti užminkytą tešlą. Leisti uždengus kilti 2 val šiltai. Perlankstyti ir pertasyti po 30 ir vėliau po 60 min. Tešla įgaus tvirtumo!
Pakilusią tešlą apibarstyti rupiais ruginiais miltais, taip pat ir stalo paviršių išmiltuoti. Apversti indą su tešla ir leisti šiai pačiai "nučiuožti" ant stalo. Tokį principą jau esu rodžius šiame recepte ;)
Suporcijonuoti tešlą ir atsargiai perkelti ant kepimo popieriumi išklotos skardos (bandelių apversti nereikia!). Aš šias perkeliu tokia mentele, nes jos tikrai skystokos. Belieka uždengti ir kildinti šiltai ~45 min.
Pašauti kepti į 240° karštą orkaitę duodant garų 25 -30 min. Paskutinias 10 min kepti orkaitės duris pravėrus. Skanaus!
Šaltinis: čia

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts with Thumbnails