2012 m. rugpjūčio 18 d., šeštadienis

Sviestiniai rageliai


Idealūs savaitgalio pusryčiams ♥ Tiesiog tirpsta burnoje ♥
Man gavos jų 12, tiesiog tokie gerų dviejų  kąsnių. O reikia (tešla gaminas iš vakaro!):

325 g kvietinių miltų tipo 550
60 g sviesto
120 g pieno
2 kiaušinių
25 g cukraus
10 g druskos
10 g šviežių mielių

Sviestą kartu su cukrumi bei pienu dėti kaitinti, kol cukrus ištirps. Kiaušinius gerai išplakti ir toliau juos plakant supilti šiltą pieno masę. Į šią masę maišyti mieles ir suberti miltus. Minkyti ~10 min. Likus 3 min iki minkymo pabaigos suberti druską. Užminkytą tešlą išsiversti ant gerokai miltuoto stalo, suformuoti kamuoliuką, kurį uždengus padėti kilti kol šis padvigubės. Tada statyti iki ryto šaldytuvan. 
Kitą rytą tešlą išsiimti ir palikti 30 min kambario temperatūroje stovėti. Kamuoliuką iškočioti ganėtinai plonai, susipjaustyti ir susukti. Uždengti ir palikti 90 min kilti. Aptepti grietinėle ir pašauti į įkaitintą 190° orkaitę 15-20 min. kepti. Skanaus!


Šaltinis: čia

11 komentarų:

  1. Dar siek tiek dzemo ir = vokiski pusryciai :) Niammmmm :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. BŪtent! Mums patinka kartą per mėnesį tokius vokiškus pusryčius pasidaryti ♥

      Panaikinti
  2. Sveika sugrįžusi, labai pasiilgau Tavo bandelių ir duonos. Man per tas visas atostogas raugo starteris iškeliavo į konteinerį. Laukiu nesulaukiu rudens, kai pradėsime gyventi sėsliau...vėl kepsiu, nes dar labai daug Tavo duonos receptų neišbandyta:)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Ačiū, jog lauki vis :)
      Mano raugas tai puikiai toliau gyvena, nes kai išvažiuoju atostogauti, jam "auklių" surandu, kad prižiūrėtų :))

      Panaikinti
  3. Sveiki, norėjau paklausti, bandau daryti šias bandeles..ar tešla turi būti tokia skysta? ji man visai nesiminkė, pusė tešlos ant stalo liko, paskui šiaip ne taip suminkiau į rutulį miltų dadėjus...ar Jūs minkote gal duonkepėj? nes neįsivaizduoju kaip tokią tešlą skystą sugaudyt?

    AtsakytiPanaikinti
  4. As nepamenu kokia teslos konsistencija buvo. Bet recepte nieko nepaminejau, tad vadinas buvo normali tesla. As minkau kombainu visada. Zinoma tai yra kitaip. Minkant rankomis uztrunka daug ilgiau, kol ji kibumomigauna. Tikiuos Jums pavyks viskas ;)
    O skystoka tesla nesunku sugaudyti, jei biski igudziu turima. Ja tada reikia ne minkyti o lanksyti i viduriuka is visu pusiu.

    AtsakytiPanaikinti
  5. ačiū labai, rytoj parašysiu ar gavosi bandelės, nes taip skaniai atrodo jūsiškės, kad per ekraną norisi suvalgyti:)
    labai žaviuosi Jūsų puslapiu, ačiū.

    AtsakytiPanaikinti
  6. sveiki, gavosi bandelės :)) jos nuostabios!!!!!!ačiū. tik šiek tiek liūdina, kad labai ilgas laukimo laikas...pvz.jų norint pusryčiams, nežinau tada kada reikia atsikelt, kad turėt karštų bandelių prie kavos:)
    bet toookios purios, bijojau, kad nebūtų kietos, kaip minėjau miltų tai dadėjau...

    AtsakytiPanaikinti
  7. Bet zinokit ilgesni laika kildinami kepiniai igauna kitoki skoni. Jiems reikia maziau mieliu. Mes sekamdienius megstam velyvais pusryciais pradeti, tad juos dazniausiai ir kepu. Dziaugiuos, jog ir Jums pavyko!!!

    AtsakytiPanaikinti
  8. Šiandien pusryčiams kepiau šiuos ragelius. Nuostabūs! Gavosi labai gražučiai, purūs ir skanūs.
    Po to dar kepiau sveikuoliškas duoneles su raugu. Kelintąkart kepu, tai dalį kvietinių miltų pakeičiu ruginiais ir kmynų įberiu. Turėsiu dabar užsiėmimo kelioms dienoms :D
    Jei jau girtis, tai girtis: dar kvietinę duoną kepiau (iš savo knygelės) ir varškės pyragas (Redos) kepa :D

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Nu tu cia labai jau sauniai padirbejaii! Paskolink man to noro sukiotis virtuveje :)

      Panaikinti

Related Posts with Thumbnails