Kaip ir pridera, tik ką grįžus namučių iš LT pradedu vakuoti. Nes juk daržovės iš mamos daržo!!!!!!!!!!
Ši mišrainė patiko labai, tad dalinuos ir čia receptuku. 4 stiklainiukams reikia:
1 kg agurkų
3 didesnių svogūnų
300 g cukraus
250 ml balto vyno acto
3 v.š. garstyčių grūdelių
2 v.š. druskos
maltų pipirų
pundelio krapų
Svogūnus susismulkinti ir suberti į didesnį puodą. Tą patį padaryti su agurkais. Tada supilti actą, suberti druską bei cukru, garstyčių grūdelius bei pipirus ir išmaišius pastatyti virti. Nuo užvirimo virti 12 min ant karštos ugnies. 3 min prieš pabaigą suberti smulkintus krapus.
Supilstyti į sterilius stiklainiukus. Kai šie atvės padėti vėsiai ir skanaus!
Šaltinis: žurnalas "lecker" Nr.7-8.2012
**********
Mačiau, kas jau išbandė:
Jurgitos receptai
Jūratė, kuri nekenčia virtuvės
Skanus gyvenimas
Sveika sugrįžusi ;)Rytoj pabandysiu tamstos receptėlį pritaikyti agurkams iš savo daržo :)Atrodo labai skaniai!
AtsakytiPanaikintiAčiū jog laukėte. Tikiuos, jog jau agurkėliai užvakuoti ir išbandyti!
PanaikintiĮtrauksiu šį receptėlį į savo receptų knygą ir kažkada tikrai reiks išmėginti :)
AtsakytiPanaikintiSėkmės ;)
PanaikintiTuriu ir aš tą žurnalą - užkabino šitas receptas. Bet jei tu rekomenduoji, vadinasi tikrai geras ir daryti būtina :)
AtsakytiPanaikintiGeras geras. Gaunas aštroki šiek tiek, bet jau dabar matau kaip žiemą prie kotletukų ir bulvių košės valgysim :)
Panaikintinoriu paklausti, obuolių actas tinka pakeisti vyno actą
AtsakytiPanaikintiman asmeniškai visiškai nepatinka obuolių actas, bet šiaip tai galima.
PanaikintiO actas iskart supilamas? Esu ipratusi, kad pabaigoje virimo...
AtsakytiPanaikintiTaip, actas pilamas pačioje pradžioje.
PanaikintiMatote, čia verdas nelabai ilgai ta mišrainė.
O gal galima pilti paprasta acta, ar čia labai skonis skiriasi?
AtsakytiPanaikintiNebandžiau, negaliu atsakyti. Tik vyno actas tėra 6% o paprastas 9%. Manau jį reiktų šiek tiek praskiesti, kad nebūtų per "macnu".
PanaikintiO kada pilamas cukrus?
AtsakytiPanaikintiOjei, pamirsau pakineti :o einu pataisyti. Bet jis pilamas kartu visais kitais produktais.
PanaikintiNesulaukiau ziemos, viena stiklaini jau beveik patvarkem :D Nereali misraine.. Valgiau su bulviu kose. Tada vienos, tada dar bulviu koses isidejau. Na ir dar vakare atsidarius saldytuva sauksta pakabinau :))
AtsakytiPanaikintiPas mus šie agurkai niekada nesulaukia žiemos. Visada pradedame vartoti tik pasibaigus šviežioms daržovėms. Šiemet reikės šios mišrainės pasigaminti daugiau, kad užtektų visai žiemai :) O tinki ji prie visko, o ir vieną valgyti labai skanu :)
AtsakytiPanaikinti