Šiaip tai jau ne pirmas mano bandymas, kažką ala tokio kinietiško pasigaminti. Bet tai pirmas kartas kai ėjo maistą valgyti :)) Mums patiko, tad gal ir dar kažkas išbandys. Šiaip apačioje nurodytame šaltinyje galima puikias gaminimo proceso nuotraukas pažiūrėti, kurių dėka viskas vyksta kaip iš pypkės! Na o mums reikia:
~400 g kiaulienos nugarinės
3-4 morkų
2 svogūnų
svogūno laiškų
2-3 česnako skiltelių
2 cm šviežio imbiero
Marinatui: 60 ml sojų padažo
60 ml vandens
1 a.š. cukraus
2 v.š. ryžių acto
2 nubrauktų a.š. krakmolo
>Kiaulieną susipjaustyti juostelėmis.
>Marinatui skirtus produktus susimaišyti ir užpylus kiaulieną, palikti 15-20 min pastovėti. O kol mėsytė marinuojas, pasiruošti daržoves.
>Morkas susipjaustyti stambesniais šiaudeliais, svogūnus į 6 dalis, svogūno laiškus taip pat stambiau. Česnaką bei imbierą susismulkinti.
>Wok keptuvę gerai įkaitinti. Pilti šiek tiek sezamo aliejaus ir įdėjus svogūnų laiškus kartu su česnaku bei imbieru minutę vieną kitą pakepti. Tada pastumti šias daržoves į keptuvės kraštelius ir į viduriuką kelis gabaliukus mėsytės įdėti. Apkepti iki gražios spalvos ir visą keptuvės turinį atsidėti į šoną. Karštoje keptuvėje paeiliui apkepti likusią mėsytę. Kai mėsa bus iškepta, beliks pakepti morkas ir svogūnus. Abejas daržoves dėti į keptuvę ir kepti iki norimo traškumo, pastoviai maišant! Tada daržoves nustumti į keptuvės kraštus, supilti likusį nuo mėsytės marinatą ir kaitinti, kol šis užvirs. Dabar belieka sudėti atsidėtą mėsytę ir išmaišyti. Jei pasirodys per tiršta, galima praskiesti vandeniu. Skanaus!
Šaltinis: čia
Rodos kaip su medumi būtų... :) Ir nors ir be medaus, vis tiek skaniai atrodo.
AtsakytiPanaikintiVa būtent, kiek kartų su medum dariau, tiek man nesigavo :( dėlto šįkart kitoks eksperimentas buvo :)
PanaikintiAtrodo taaaaiop kinietiškai:) Nors nesu buvusi Kinijoje, bet kažkodėl atrodo, jog ten taip skaniai neatrodo:))))
AtsakytiPanaikintiO Tu manai aš buvus ten :)) Net nenorėčiau... Manau, ką mes čia "kinietiškai" nusipirkti gaunam, tai toli gražu nuo tikrovės! Bet nuvertinti tonykščio maisto irgi nevalia ;)
PanaikintiSuper! Būtinai bandysiu, labai noriu išmokt rytietišką virtuvę :)
AtsakytiPanaikintiManau kad iki rytietiškos dar tikrai toli, bet paprasta čia. Nu ir greita :)
PanaikintiSveika Aguonele!
AtsakytiPanaikintiSiandien pasidariau....skanu!!!!
.....woko ne turiu,pasiemiau sena rusiska kazanchika....
Minksta sultinga mesite... dariau is 800g....
Aciu labai uz recepta!!
Labai labai džiaugiuos, kad patiko!!!
PanaikintiAš su stirniena dariau. Patiko.
AtsakytiPanaikinti