Šiltiems vakarams, tikrai puiki vakarienė. Aš gavau net pagyrimą ♥ Šiaip sukombinavau du receptus į vieną, pakeisdama minimaliai, nes ne visada visko namie turiu pasirodo :o
Vištienai reikia:
6 vištienos kumpelių (išsiimti kauliuką, skūrelę palikti. Ji bus iškepus traški :)
4 v.š. alyvuogių aliejaus
poros šaukštų garstyčių
1 a.š. džiovinto baziliko
1 a.š. raudonėlio
druskos, pipirų
2 v.š. raudono vyno acto
šiek tiek smulkintų petražolių
Susimaišyti marinatui skirtus produktus ir užpilti ant vištienos. Gerai išmaišyti viską ir palikti (geriausia per naktį) pasimarinuoti.
Kepti griliaus keptuvėje, kol iškeps. Atsidėti į puodą ir uždengti.
Jei norima, galima pasidaryti padažą: likusius keptuvėje riebaliukus nupilti, įpilti balto vyno ir šiek tiek nuvirti. Tada pilti šiek tiek sultinio, citrinos sulčių, mėgiamo acto. Paskaninti druska bei pipirais ir viskas.
Burokėliams reikia:
500 g virtų burokėlių
dviejų svogūnų
poros česnako skiltelių
mėgiamo balzamikinio acto ( aš pyliau apie 4 v.š. spanguolių)
keleto vyšninių pomidorų
citrinos sulčių
svogūno laiškų
alyvuogių aliejaus
druskos, pipirų
Alyvuogių aliejuje pakepinti svogūnus iki skaidrumo. Suberti smulkintus česnakus ir dar kelias minutes pakepti.
I tą laiką kol viskas kepa, supjaustyti burokėlius griežinėliais.
Kai svogūnai su česnaku bus geri, nukelti nuo ugnies. Supilti actą, paskaninti druska, pipirais bei citrinos sultimis. Sudėti burokėlius bei per pusę pjaustytus pomidorus. Permaišyti ir uždengus palikti keletą minučių pastovėti. Aš šiek tiek dar pakaitinau, kad burokėliai sušiltų. Paskaninti svogūnų laiškais ir patiekti. Skanaus!
Receptai paimti iš šio blogo.
Aguonėle, nuostabus receptas ir derinys, kaip tik šiandien ryte pirkau vištos kumpelius ir burokėlius. Sukau galvą, ką čia sukombinavus ir va prašau - idėja jau gatava :)
AtsakytiPanaikintiTad palinkėsiu puikios vakarienės! Skanu tokia mėsytė ir ant griliuko, jei nesitingi pasikurti ;) Tikiuos patiks ir lauksiu būtinai atsiliepimų :)
Panaikinti