2011 m. spalio 23 d., sekmadienis

Raugintų kopūstų troškinys su kiauliena

Kai grįžti po atostogų, šaldytuvas nelabai ką pasiūlyti gali :) Ir čia ne kaip LT, nenubėgsti va greitai iki parduotuvės :( taigi, sukaus iš padėties ir sumeistravojau puikų rudeninį  troškinį, kuriam reikia:

~500 g kiaulienos nugarinės
pakelio raugintų kopūstų ( 500g)
mėgiamų prieskonių, poros česnako skiltelių
2 didesnių svogūnų
poros šviežių lauro lapelių
šviežiai maltų pipirų
vištienos arba jautienos sultinio
džiovintų baravykų (pagal skonį, aš dėjau kiek turėjau...kai išbrinko buvo maža saujelė)
kmynų 

Kiaulienos mėsytę susipjaustyti mažesniais gabaliukais. Pasiprieskoniuoti mėgiamais prieskoniais (aš bėriau druskos, pipirų, džiovintų žolelių visokių, 1 v.š. paprikos pastos bei šiek tiek čili pipiriuko) bei įspaudus česnaką palikti pora val pasimarinuoti. 

Jei dėsit grybus, juos reikia laiku užsipilti verdančiu vandeniu!

Kopūstus nusiplauti, jei šie sūrus ir iškloti jais troškinimo indą ( ėmiau ketaus puodą). Keptuvę įsikaitinti ir sudėjus mėsytę gerai apkepti. Jei matysit, kad labai jau dega tada įpilkite šlakelį aliejaus. Man to neprireikė ;) Į kepimo pabaigą sudėti smulkintus svogūnus ir dar kelias min pakepinti. Baravykus nusunkti, skystį galima persikošti ir supilti ant kopūstų. Grybus susmulkinti ir sudėti taip pat ant kopūstų kaip ir mėsytę. Paskaninti švieziai maltais pipirais bei kmynais, sudėti lauro lapus bei užpilti verdančiu sultiniu, iki šis kopūstus sems (nepadauginti, kitaip bus sriuba!) ir uždengus pašauti į įkaitintą iki 180° orkaitę ~ 1val. Na kol mėsytė minkšta minkšta bus ♥  Mes valgėme su lupena virtomis bulvėmis.Skanaus!

6 komentarai:

Related Posts with Thumbnails