2011 m. spalio 7 d., penktadienis

Starkis su žolelių padažu


Lengva ir labai skani penktadienio vakarienė :) Pilnu pilvu sėdžiu ir rašau kaip dariau: 
ėmiau starkio filė su oda. Odą įpjoviau keliose vietose ir gerai padruskinus bei papirinus palikau pora min pastovėti kol žolelių masę dariaus: nuskabiau pora šakelių baziliko, didesnę šakelę mėtų lapelių bei keletą stiebelių petražolių. Viską sudėjau į blenderį, taip pat įbėriau mažą  a.š. kaparėlių ir susmulkinau. Paskaninau garstyčiomis ir citrinos sultimis, įspaudžiau česnako skiltelę bei įpyliau alyvuogių aliejaus
Žuvytę apkepiau gerai įkaitusiame alyvuogių aliejaus & skysto sviesto mišiny. Atsidėjau į šoną. Į keptuvę supyliau pusę puodelio žuvies sultinio ir šiek tiek pakaitinau kad sutirštėtų. Supyliau į žoleles ir išmaišius pateikiau su žuvimi. Labai derėjo laukiniai ryžiai bei salotos ;) na ir aišku sausoje keptuvėje kepinti kedro riešutai tinka puikiausiai prie šio derinio ♥

2 komentarai:

  1. Atrodo tai pusė velnio,nes nebuvo noro išvis fotografuoti :o bet kai skonis toks liuks, tai gaila būtų nepasidalinti tokiu atradimu ;)

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts with Thumbnails