Puikūs vėlyviems sekmadienio pusryčiams :) 6 ganėtinai nemažiems (man užteko suvalgyti 1,5 kad pasijausčiau soti ;) ) rageliams išsikepti reikia:
100 ml pieno375 g miltų
18 g šviežių mielių
2 v.š. + 20 g cukraus
75 g minkšto sviesto
3 kiaušinių trynių (M dydžio)
žiupsnelio druskos
Aptepimui: grietinėlės arba kiaušinio trynio & šlakelio pieno
Parašysiu iš tikrųjų kitą tešlos gamybos eigą, nei aš dariau. Duota recepte manęs visiškai nesužavėjo, dėlto net nerašysiu jos. Taigi pieną pasišildyti ir įbėrus 2 v.š. cukraus bei įtrupinus mieles išmaišyti, palikti 15-20 min, kad suputotų. Į šią masę įplakti kiaušinio trynius. Miltus berti į kombaino indą, sudėti minkštą sviestą, suberti likusį cukrų bei druską ir supylus mielių mišinį užminkyti tešlą. Suformuoti kamuoliuką ir uždengus palikti šiltai kilti, kol padvigubės. Man užtruko ~ 1 val. Tada išsiimti ir iškočioti ganėtinai plonai. Supjaustyti ir susukti ragelius. Uždengti ir palikti dar 20-30 min šiltai kilti. Aptepti ar tai grietinėle ar kiaušinio trynio & pieno plakiniu ir pašauti į 200° orkaitę 15 min.
Mes valgėme su plonai plonai pjaustyta salamio dešra ir ožkos sūriu ♥
Šaltinis: žurnalas "Lecker" Nr. 4.2009
super!!!!! ♥
AtsakytiPanaikintikaip skaniai atrodo... dar recepto neperskaiciau, bet zinau, kad kepsiu.
AtsakytiPanaikintiAčiū merginos!
AtsakytiPanaikintiEdita, jie tikrai skanūs. Tik kitokie, nei iki šiol visi kepti, šie tokie trapūs ;)
Kai pamačiau perpjautą ir įdarytą, iškarto priminė to svieto tapas užkandžius ;)
AtsakytiPanaikintiSkaniai atrodo.
Bon appetit!