Šiandien suradau laiko išsivirti ir užsivakuoti šį daržovių troškinį. Neringa ačiū :* Mums labai labai patiko. Nors ir bevirdama dar miegoti nuėjau, bet gavos puiki užkandėlė! Iš viso kiekio išėjo manau ~1,5 litro. O reikia:
2 kg aromatingų pomidorų
8 normalaus dydžio svogūnų
300 g pievagrybių (org. dėjos 600 g)
2 mažesnių raudonų paprikų (org. 1 reikėjo)
2 mažesnių geltonų paprikų (org. 1 reikėjo)
2 lauro lapelių
1 galvutės česnako
3 a.š. druskos
3 v.š. cukraus
šviežiai maltų pipirų
paskaninimui obuolių acto, bet tikrai nebūtina
džiovinto čiobrelio (aš paprastuoju raudonėliu skaninau)
aštrumui galima ir šviežių čili pipiriukų įdėti
Pasiruošti daržoves: svogūnus, pievagrybius bei paprikas susismulkinti. Kuo smulkiau - tuo skaniau! Pomidorus nupilikinti karštu vandeniu ir nulupus odelę, stambiai supjaustyti.
Į puodą pilti nemažai alyvuogių aliejaus ir kepinti iki skaidrumo svogūnus. Tada suberti grybus ir maišant kelias min pakepinti. Dėti papriką ir toliau kelias min maišant kepinti. Dabar belieka suberti pomidorus, paskaninti druska ir cukrumi, dėti lauro lapus ir ant silpnos ugnies virti ~ 1 val, karts nuo karto pamaišant. Įspausti česnaką, paskaninti pipirais, čiobreliu ar raudonėliu, čili pipiriuku bei actu ir toliau virti, kol masė bus ganėtinai tirštoka. Man užtruko ~20 min. Belieka viską supilti į gerai sterilizuotus stiklainius ir apvertus aukštyn, leisti ataušti. Skanaus!
Šaltinis: čia
i sveikata, mieloji ♥, dziaugiuosi, kad patiko!!!! kas ragavo dar niekas nenusivyle :)
AtsakytiPanaikintibeja, indeliai NUOSTABUS!!!!!
AtsakytiPanaikintiAčiū Tau dar kartą mieloji, dabar kopūstams atėjo eilė. Ryt ko gero raitosiuos rankoves :) Kai tik įlendu į Tavo blogą, taip ir ranku ką nors gero ♥
AtsakytiPanaikintiužkandėlė kaip užkandėlė, neabejoju kad skani, bet jau indukai kokie gražūūūūūūūūsssssssssss!
AtsakytiPanaikintiBet issitrauk lauk metus laiko spintelej dulkejusius indelius ir va kiek jie pagyru sulaukia :) ACIU!!!!!
AtsakytiPanaikintiP.S. atostogu suvenyrai is Turkijos, ten ju nuo minimaliu iki xxxl dydziu pilna. Gaila, jog i lektuva nepasiimsi didelio tokio indo :(
ACIU! SMAGU, KAD KAZKO GERO RANDI PAS MANE :)
AtsakytiPanaikinti(oj didelem pavariau...)
o indeliai labai grazus, varysiu i Turkija :D
Aš šeštadienį varau :) Tikiuos rasiu vėl ką nors gražaus virtuvei ♥
AtsakytiPanaikintiDailus indeliai. Itariu, kad lietuviski?
AtsakytiPanaikintiOjojoj, sorry, per ziopluma nepastebejau, kad jau yra atsakymas... o atrodo, kaip lietuviski rastai... ;)
AtsakytiPanaikintiaguonele, wow! tai stai kodel blogas apmires! :)
AtsakytiPanaikintina ir ka lauktuviu parsivezei? :)