2011 m. spalio 31 d., pirmadienis

Porto vyne su vyšniomis troškintos žąsies kulšelės

Taip taip, nuo vakar dar valanda greičiau sutemsta!!!!!...katastrofa, kaip neįmanoma nufotkinti gerai....:(  ir valanda vėliau dar valgom nei įprastai ir dar taip sočiai :) Baisu! Na, bet kai skanu, tai mūsų sąžinė negraužia...nea, visai negraužia :) Žąsies kulšelės gavos puikios, padažas sodrus su vyšnių notele. Jei Jums pasirodys rūgštokas (priklauso nuo vyšnių), tada galima medumi pasireguliuoti skonį. O dviems asmenims ėmiau:

2 žąsies kulšeles ( ~ 900g)
Marinavimui: 1 a.š. kalendros sėklų (Koriandersamen; kurias reikia šiek tiek pakepinti)
                    1/2 a.š. cielų pipirų
                    1/2 a.š. kvapnių cielų pipirų
                    1 a.š. džiovinto čiobrelio (Thymian)
                    1 1/2 a.š. druskos

100 g džiovintų vyšnių
250 ml  raudono porto vyno
3 šalotinių svogūnų
250 ml vištienos sultinio
1 šviežio lauro lapo
druskos, pipirų 

Iš vakaro pasiruošti kulšeles: apipjaustyti kiek įmanoma nereikalingus riebaliukus. Marinavimui skirtus produktus sutrinti grūstuve ir gautu mišiniu gerai įtrinti mėsytę. Palikti marinuotis iki 24 val. Taip pat užsipilti vyšnias porto vynu. 


Storą ketaus puodą dėti ant vidutinės ugnies ir kai šis įkais -be jokių riebalų- dėti kulšeles ir kepti iš abiejų pusių po  4-5 minutes. Atsidėti į šoną. Riebaliukus nupilti, paliekant tik šiek tiek, kad dar svogūniukus apkepti eitų. Juos kepti pora min, tada supilti vyšnių užpiltinę ir pora min pakaitinti. Supilti vištienos sultinį ir dar pora min pakaitinti. Sudėti atgal mėsytę ir  lauro lapą. Imti kepimo popieriaus lapą ir juos pridengti mėsyte taip, kad šis vos mėsytę liestų, bet uždėjus dangtį dar ir ten išlystų per kraštus. Supratot? Pašauti į 150°-160° orkaite 2 val. Po 1 val kulšeles apversti. 
Kai iškeps, pasiruoškime padažą. Kiek įmanoma šaukštu nugriebti išsiskyrusius riebalus ir visą mase vyšnių sublenderiuoti. Tada per sietelį prakošti ir dar šiek tiek pakaitinti kad sutirštėtų, paskaninti ir patiekti. Mes valgėme su bulvių & žirnelių koše ♥
Šaltinis: čia  

11 komentarų:

  1. ojez kaip gurmaniskai...as zasies ne burnoj neturejus..Bet ta koseeee, noriu jos be jokios zasies..kabinciau pilnais saukstais mmm...prasom instruktaza koses gaminimui :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Gurmaniškai ir labai skaniai ♥ Turi būtinai pabandyti žąsį. Aišku, dažnai tai brangus malonumas būtų, bet šaltu metų laiku pasilepinti galima. Skonį sunku nupasakoti...tvirta, tamsi mėsytė, bet kai išsitroškina labai minkšta yra ;)
    O jau dėl košės tai prajuokinai. Kokios dar instrukcijos :D Verdi bulves, kai šios išvirę yra, sumeti gerą saujelę ar daugiau šaldytų žirnelių ir dar kelias minutes paverdi, kol šie išverda. Tada sutrini su sviestu, pienu į bulvių košę, kurią muskato riešutu dar paskaninti reikia. Vsio!

    AtsakytiPanaikinti
  3. Nuostabus receptas. Gera kombinacija ;)

    Beje, užpraėjusiame šimtmetyje laukinę paukštieną (ši žąsis irgi tinka tai kategorijai) dažnai tiekdavo su kniedlikais.

    Žemiaučiuose kaip tik valgiau anties krūtinėlę su kniedlikais, žinok skoniai labai dera :) Tiesiog norėjau pasidalinti, o tai geros mintys dažnai užsiguli ir paskęsta dulkėse :)

    Nors, velnias mane griebtų, vakar kepėm ėrienos šonkauliukus, o juos irgi patiekėm su bulvių koše, tik į košę pridėjau mėlynojo pelėsio sūrio ir sviesto - geras skonis gavosi, špyga taukuota! :D

    AtsakytiPanaikinti
  4. Mm kaip skaniai skamba visas receptas. Aha dėl laiko tai.... Na bus lengviau kokią savaitę keltis. Bet ne ilgia :.

    AtsakytiPanaikinti
  5. Ooo Porto reikia ragauti vieną :)

    Bet šitas receptas uch pasilepinimui :)

    AtsakytiPanaikinti
  6. Mindaugai: žinai ką aš vertinu? Žmones, kurie perskaitę recepto sudėtį, skonį isivaizduoja ir gali tai įvertinti ;) Labai labai vertinu! Gal kad ir aš tokia pati esu :DD

    Kas liečia tavo pasiūlymą dėl kniedlikų, tai pritariu 100%, nes būtent taip ir daryti norėjau! problema tik atsirado: namaie radau tik 7 bulvikes. Viena išeitis buvo dar kokį priemaišą dėti, nes kitaip būtų buvę neužtekę :(

    Indre: aš tai jau laukiu kad pas mus atsidarytų kalėdinės mugės (lapkričio 22 d!!!) ir tada jau sniego. Va ir vakarai ne tokie tamsūs atrodys ;)

    Maisto Diletante: o portu galima ir užsigerti ;)

    AtsakytiPanaikinti
  7. Man šitam receptui tik kalendros sėklų trūksta ! Kaip noriu !!!

    AtsakytiPanaikinti
  8. Fausta: kvailas klausimas: o LT yra is vis ju pirkti?
    As per wikipedia issiverciau kaip jos vadinas (blakines kalendros) tai net issigandau...pirmo zodio iskart nerasiau. Kazkaip labai jau neapetitnai nuskambejo :DD

    AtsakytiPanaikinti
  9. Maltų būna ir prekybcentriuose, o pačių sėklų reikia spec. parduotuvėlėse ieškot. Blakinių dar niekur nemačiau, matyt nepaklausios :D

    AtsakytiPanaikinti
  10. Gaminau jau du kartus. Pirmąjį kartą viską pagal receptą. Labai jau mums patiko, gavau užsakymą PAKARTOT, bet nebeturėjau reikalingų produktų, tai žasį keičiau antienos kulšelėmis, o vietoj vyšnių dėjau džiovintas spanguoles. Lygiai toks pat gėris. AČIŪ ;*

    AtsakytiPanaikinti
  11. Oi kaip faina ♥ Tikrai, šis receptas puikus! Darbo mažai, o rezultatas kaip restorane. Ačiū kad pasidalinai pakeitimais, tikrai pravers.
    Aš dabar išvis užsimaniau daugiau su žąsies kulšelėmis kepti visko, mat dabar jų visur pilna pirkti. Praeis žiemos šventės ir šios dings iš lentynų ;)

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts with Thumbnails