2011 m. liepos 2 d., šeštadienis

Ciabata Nr.3

Skani duonelė, nu bet tešla tai tikrai ne viena iš lengviausių :o Ji skysta, leidžias vos sugaudoma :)) nežinau ar tai kepinys pradedantiesiems, bet tikrai žinau kad be stabilaus kombaino jos išsikepti irgi nelabai išeis. Tešlai reikia:

500 g miltų
475 g vandens
10  g šviežių mielių
15 g druskos

Visus produktus susidėti į kombaino indą ir užsidėjus tešlos plakimo antgalį, sumaišyti viską. Palikti 10 min pastovėti ir toliau plakti 25-30 min, kol tešla atšokinės nuo indo sienelių. Ji tiesiog aplips antgalį ir bus kaip guminė :)

Perdėti į lengvai aliejumi išteptą indą ir uždengus palikti kiti 2,5-3 val, kol patrigubės.

Tešlą išsiversti ant gausiai miltais pabarstyto stalo ir pasidalinti į dvi dalis. Šiek tiek suformuoti pailgus kepaliukus, pabarstyti miltais ir palikti 45 min pailsėti. 
Orkaitę įsikaitinti laiku iki 250°. Tešlos kepaliukus būtinai apversti ir perkelti ant kepimo popieriumi išklotos skardos ( Aš juos susukau. Kažkaip taip lengviau ji pasidavė suvaldoma ir ližės pagalba perkėliau ant kepimo akmens) ir pašauti kepti 15-20 min.
Labai labai skani duonelė! 

Šaltinis: čia 

13 komentarų:

  1. Labas rytas suraitytas.
    Labai idomi duonele ir tesla... Aguonele, parodyk savo kepimo akmeni ir lize ;) Please. Tai as taip ir isivaizduoju tave su tokia ilgaaa lazda medine lopetele nu ir ta akmeni... nu toooki dideli dideli... nu ir kaip tu po prakaitu stumdai ta duona ;))) nu beveik kaip is tos pasakos apie Grytute ir Joniuka ;))

    AtsakytiPanaikinti
  2. Labas rytas :) nors jis man visai nelabas, kai taip apsiniaukę už lango! Bet gerai kai žmonės man pakelia nuotaiką :)) Bandžiau save (1,60m) įsivaizduoti su didele didele liže :)) nilabai kas gavos. Raminu visus, kepdama duoną neprakaituoju, ližę be vargo suvaldau, nuotrauką įmečiau čia:

    http://aguonele.blogspot.com/2011/06/reikmenys-be-kuriu-jau-negaleciau.html

    AtsakytiPanaikinti
  3. Vilioti, Aguonėle, iš tiesų moki :))) jau ne pirmą Tavo duonos receptą bandau.... iškepiau šiandien šią duonelę - labai skani. Tik mano akmuo - paprastos neglazūruotos raudono molio plytelės. Kitas duonas tiesiog špižiniam puode kepu. Ačiū už įkvėpimą!

    AtsakytiPanaikinti
  4. Labai labai skani duonele, jau senai norejau ja isbandyt, bet neturejau gero stacionaraus mikserio. Ir stai isigijusi mikseri, siandien pirma ka issikepiau, tai sia duonele :)

    AtsakytiPanaikinti
  5. Tiesa as plakiau tikrai ne 25-30 min. Man graziai tesla susoko i kamuoliuka po kokiu 10 min. :)

    AtsakytiPanaikinti
  6. Anonimiške: džiugu džiugu kad randate receptų :) aš turiu irgi nusižiūrėjus vieną receptuką špižiniam puodui, tik vis neprisiruošiu išsikepti! Bet suviliojote ;) bandysiu!

    Inga: galbūt tu per dideliu greičiu plakei? aš ją kepiau jau du kartus ir tikrai man mažiausiai 20 min reikėjo... pas mane yra 10 greičio lygių, aš plaku visada tik 4. Bet jei sakai jog viskas čiki gavos, tai puiku! dabar galėsi su šauniu mikseriu ir kitas duoneles išbandyti ;)

    AtsakytiPanaikinti
  7. Na pas mane yra 6 greicio lygiai, plakiau ant 3, gal ir per greit... Tesla po 10min jau buvo gerokai susilus ir atsokus nuo sieneliu. Anyway, gavos visvien labai skanu :) kas svarbiausia ir antra diena ji puiki :)
    Beje pamirsau parasyt, kad vandeni as ml matavau is iprocio, tik veliau pamaciau, kad reikejo gramais matuot :O
    Dabar planuoju megint Norvegiska duonele :)

    AtsakytiPanaikinti
  8. kepant špižiniam puode gaunasi panašus efektas kepimo, kaip ir su akmeniu. Kadangi čia kur gyvenu kepimo akmenys palyginti brangūs, ieškojau alternatyvos kaip galiu kepti be jo. Špižinis puodas buvo pats tas. O vėliau radau plyteles. Beje, šiandien kepiau pagal šios duonelės originalo antrąjį variantą (350 g duonos miltų, ir 150 g manų kruopų miltų). Irgi skanu :)

    AtsakytiPanaikinti
  9. O kur gauti tas plytele ir kaip jos atrodo?

    AtsakytiPanaikinti
  10. ka tik iskepe eksperimentas-ruginiai viso grudo per puse su baltais... :) atrodo neblogai, laukiam kol atsals, bet atrodo, kad bus super rezultatas...Aguonele, tamsta esate virtuves feja... :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Taip nuskambejo gerai motyvuojanciai "..virtuves feja..." :) aciu! Kazkaip pati nesijauciu tokia, man rodos nieko as cia nemoku gero... Bet aciu uz ivertinima! O kaip Jums su duonyte gavos? Tikiuos skaniai :)

      Panaikinti
  11. nerealiai gavosi, tamsesne nei iprasta,man labai liuks pusryciams ejo, tikrai skanu :) sekantis bandymas bus sveicariskos kaimo duoneles :)

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts with Thumbnails