2011 m. birželio 12 d., sekmadienis

Bagetės Nr.2

Noriu rasti tą tobulą bagečių receptą :) Šis arti to. Tik kas gąsdina, tai ilgas kildinimo laikas: ~55 val!!! Bet skonis atperka viską. Gerai duonai reikia savo laiko. Kas turit noro, siūlau tikrai tikrai išbandyti! Mums reikia (aš formavau 4 mažesnes):

Įmaišui: 160 g miltų 550 tipo
            160 g vandens
            0,3 g šviežių mielių
Visus produktus susimaišyti ir uždengus palikti pirma 2 val kambario temperatūroj ir toliau 18-20 val šaldytuve kilti (aš kildinau visas 22 val šaldytuve.... kitaip nesigavo)

Tešlai: viso įmaišo
           350 g miltų 550 tipo
           215 g vandens
           3 g šviežių mielių
           10 g druskos
Į kombaino indą sudėti įmaišą, miltus bei 165 g vandens ir 1 min paminkyti. Uždengti ir leisti pailsėti. 
Įtrupinti mieles ir minkyti lėčiausiu greičiu tešlą 15 min. Kol ši minkos, druską susimaišyti su likusiu vandeniu (50g). Toliau minkysim 7 min, po lašelį supilant druskos tirpalą. Naują pilti tik kai jau įpiltas susiminkęs yra ;) Gautą tešlą uždengti ir palikti prie 24° 1 val kilti, per tą laiką kas 20 min vis pertampyti & perlankstyti (įgaus formą, įsileis daug oro, kas vėliau įtakos mūsų bagečių korėtumui turės). Tada perdėti į didesnį indą, uždengti ir statyti šaldytuvan 31 val (aš kildinau deja tik 25 val, nes vėl blogai savo laiką namie nuspėjau....)
Po šio kildinimo turėsim geroooookai pakilusią tešlą:

Išsiėmus iš šaldytuvo reikia leisti tešlai 1 val pastovėti šiltai, kad įgautų kambario temperatūrą. Tik tada galima toliau su jai dirbti ;) Ant lengvai miltuoto stalo išsiversti, pasidalinti į keturias ar tris dalis ir palikti 15 min (pridengti rankšluostėliu) pailsėti. Suformuoti pailgas bagetes, dėti ant miltuoto rankšluostėlio ir uždengus leisti ~ 60 min kilti. Įpjauti  ir pašauti į įkaitintą iki 250°orkaitę (nepamirštant garų pirmas minutes!). Kepti 20-25 min, man net 15 min užteko, kadangi kepiau ant kepimo akmens. Puikios! Korėtos! Traškia plutele!


Labai skanu pasidaryti ilgą sumuštinį ♥ Dedam rucolos salotų, plonai pjaustytų pomidorų, rūkytos žuvies bei dauuuuug majonezo ♥ Gavau net pagyrimų už tokį varijantą ... smagu :) Vaišinu ir Jus!

Mes valgėme taip pat su keptomis karališkomis krevetėmis ♥ Puiku! O dar labiau patinka tokia duonele likusį aliejų lėkštėje išskanauti :)
*************

Šaltinis: čia

9 komentarai:

  1. Wow koks grožis! Aš vis noriu su duona rimtai prasidėt, bet niekaip neprasidedu. Išsikepu kokį paprastą kepaliuką ir vis laukiu įkvėpimo va tokiam šedevrui. Šaunuolė tu! :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Na gražumas bagečių! :)labai...jau buvau pasigedusi...:)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Žiu... ačiū! o tu imk ir kada pabandyk kokią su įmaišu išsikepti. Čia didelio meno nereikia, tik biškiuką kantrybės o suformavimas ir kepimas tai vienas juokas :)

    Reda: ačiū:* aš nespėju kažkaip nieko padoraus valgyti daryti...daug nebūnam namie...

    AtsakytiPanaikinti
  4. O jau gražuolės kokios. Noriu ir aš kepti, noriu! Liko tik sužinoti ar naujame bute orkaitė šyla ir kaip šyla :D

    AtsakytiPanaikinti
  5. O tu persikraustai? kaip faina ♥ Mano persikraustymo pasekoje su nauja orkaite prasidėjo duonos kepimo manija :DD Linkiu to pačio ;)

    AtsakytiPanaikinti
  6. Va tavo tas puikiasias bagetes turiu užmarinavusi:)) šaldytuve, bet laiko tai nepasiskaičiavau, tai ką dabar daryti? 3 nakties keltis bagečių kepti:DD

    AtsakytiPanaikinti
  7. Anksčiau trauk lauk! Eik dabar kept ;)

    AtsakytiPanaikinti
  8. Tada panele nepamiršk man storai medaus užtepti ir naktipiečiams su stikline pieno patiekti ;)

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts with Thumbnails