2011 m. sausio 7 d., penktadienis

Sveikuoliška duonelė

Gaunas dvi nedidelės blėkutes trapios, skanios duonelės. man ji atstoja net traškučius :) O reikia :

120 g rupaus malimo miltų
120 g avižinių dribsnių
125 g saulėgrąžų sėklų                                   2 a.š. aguonų
30 g sezamo sėklų
1/2 a. š.druskos
2 v. š alyvuogių aliejaus
500 ml vandens
galima ir linų sėmenų įmaišyti

Visus produktus susidėti i dubenelį ir užmaišius palikti 20 min pastovėti. Neišsigąsti, kad masė skysta bus. Ji dar pabrinks. I tą laiką įsijungti orkaitę iki 170°. 

Gautą masę paskleisti plonai ant kepimo popieriumi išklotų skardų ir pašauti kepti. Po 10-12 min būtinai susipjaustyti norimo dydžio gabaliukais, nes vėliau jau neišeis!!!  Dėti atgal ir kepti toliau ~ 30-40 min iki norimo rudumo bei traškumo. Skanaus! 
P.S. uždarius sandariame inde, ji laikos kelias savaites ;)

Šaltinis: čia

41 komentaras:

  1. labai mėgstu tokias duoneles. planuose turiu švedišką šių skanumynų - sveikumynų versiją pagaminti. tik ten pora tokių ingridientų, kad nežinau nei kaip išversti, nei kur gauti :D

    AtsakytiPanaikinti
  2. Labai skaniai atrodo, būtinai pabandysiu

    AtsakytiPanaikinti
  3. Egidija: tai sia pavadinciau tos svediskos duoneles sese :) tik vadinas su daug paprastesniais produktais.

    Forelle: aciu ir sekmes isbandant!

    AtsakytiPanaikinti
  4. aguonele, turbut reiks ir man isbandyti, nes atrodo super!

    AtsakytiPanaikinti
  5. Skanu tokios duonelės pagrauzti, ir labai jau uzkrečiamas dalykas, jei pradedu sunku sustot :D aisku naminės nebandziau, turbūt būtų dar sunkiau sustot

    AtsakytiPanaikinti
  6. As jau rasaus rasaus Neringa ka tu viska planuoji issikepti, paziuresiu kiek ivykdysi savo planus :)))

    Medeja tas tai teisybe, tik isijautus reikia nepamirsti pries iseinant is namu placiai i veidrodi nusisypsoti :DD kitaip gali buti nemalonu kai kazkas pastebejima duotu apie aguonas dantu tarpeliuos :DD

    AtsakytiPanaikinti
  7. aguonele, pas mane pacia sarasas ilgeja, ilgeja, net paciai baisu... buk kantri ir duok man laiko 8)

    AtsakytiPanaikinti
  8. sveikutes :) reikia pagalbos :) siadien kepiau duonele, be nevalgysiu jos, nes neimanoma nuimti nuo kepimo popieriaus :(. Pirma partija, kai iskepe iskart supratau, kad nieko nebus, nenumsiu nuo popieriaus. Antram kepime nepagailejau riebalo popieriaus istepimui, bet kas isto vistiek nenusiima :(

    AtsakytiPanaikinti
  9. Nu nesuprantu tikrai, man tokiu problemu nebuvo (:
    gal popierius kazkoks nekoks... as po desimt minuciu kai supjausciau tai maciau kad jau atkimba nuo jo o iskepe be jokiu vargu nusieme nuo jo, nei vienoj vietoj neprilipo niekas... oi net nezinau kaip pagelbeti.

    AtsakytiPanaikinti
  10. Nu paskaiciau ir tam forume, is kurio recepta paemiau, ten irgi nera jokiu panasiu atsitikimu (: velnias zino kodel cia taip i apacia pritraukia... tikiuos kad kitoms kepejelems taip neatsitiks ;)

    AtsakytiPanaikinti
  11. aciu, kad paziurejot :) nesuprantu ir as kodel taip gavos, bet tiek pritrauke prie popieriaus, jog nezinodamas net nepastebetum kad popieriu valgai :D gal del orkaites, nes ji tarybine, senesne turbut uz mane, kepa tik apacia. nors visi kiti kepiniai gerai iskepa... darkart aciu uz recepta ir pagalba, bandysiu vel :)
    Aiste :)
    P.S. jau nemazai Jūsų receptų išbandziau :)Dekui :)

    AtsakytiPanaikinti
  12. Aiste tikiuos kiti kepiniai geriau gavos nei si duonele ;)
    Beje, pati kankinaus pries pora menesiu taip pat su tokia orkaite kuri senesne uz mane buvo, dujine ir kepe tik is apacios. Taip, su jai man nevisi kepiniai iseidavo. Tas tai teisybe.As tiesiog jos ir nemylejau, pykau kai kas nepavykdavo :)

    AtsakytiPanaikinti
  13. oi kaip knieti isbandyti sita duonele. Megstu viska, kas traska :) O sita panasi i tokia, ar ne ? Tik dar teks pakentet, nes per remontus negaliu net i virtuve ieit, bet jau po visko isivaizduoju kiek visko kepsiu :)

    AtsakytiPanaikinti
  14. oi kokia įdomi atrodo, kaip čia neužmiršti, kad kada nors išbandyt reikia

    AtsakytiPanaikinti
  15. Taip, Kristina, ji traska. As ir dabar atsinesiau jos ir traskinu. Labai sknau rasti kokia ciela saulegraza :)

    Dalia a senatve kankina :D vadinas klijuokis recepta ant saldytuvo ir tikrai kazkada issikepsi... cia mano toks triukas :)

    AtsakytiPanaikinti
  16. sveikos dar karteli,:) na pasidalinsiu savo patirtimi duoneles kepime :) kaip jau zinoti pirmas bandymas buvo skirtas konteineriui. Del nesekmes apkaltinau orkaite ir kepimo popieriu.Nusipirkau ale geresnio brangesnio, pirtauke ir vel, bet netiek kaip pirma karta.Sudrekinau ranksluotuka ir ant jo padejau kepini.Lengviau nusiime duoniukai. Bet nepasidaviau!!! :D kolege mane, tamsuole, apsviete apie kepimo popieriu su silikonu ir BINGO!!! trecias kartas nemelavo!!! is to dziaugsmo uzsimaisiau vienu kartu 3 normas. Turiu siuometu kalna maisto atsargu.:)apdalinau gimines, kolegas ir draugus tai tiek, Aiste

    AtsakytiPanaikinti
  17. Aiste nu bet kokia šaunuolė esi!!! Taip nepasidavei ir labai džiaugiuos kad patiko iškepę ♥
    Man sunku patarti yra visada kepimo popieriaus klausimais, nes čia perku patį paprasčiausią ar tai Aldinės ar DM firmos, ir niekad neturėjus esu jokių sunkumų... mieliniams kepiniams naudoju išvis silikoninį kilimelį.Patarčiau irgi tokį nusipirkti, susitaupo tikrai nemažai centų ;)

    AtsakytiPanaikinti
  18. ooo, koks sveikas skanumas!!! vertas dėmesio- bandysiu , tikrai bandysiu ;)

    AtsakytiPanaikinti
  19. Aguonėle, ačiū tau už pagalbą!!! Duonelės iškepė puikiai, jau pusę jų suvalgyta:))) Labai skanios, nuostabios!!! Sekantį kartą kepsiu dvigubą ar net trigubą normą:)))
    Daiva

    AtsakytiPanaikinti
  20. Daiva: puiku! Aš irgi nustebau kad tešla tokia skysta gaunas, bet svarbu jog rezulatas nenuvilia :)
    Kas normą liečia, tai aš kai viena valgytoja tokių dalykų namie esu- man pats tas.

    AtsakytiPanaikinti
  21. labuka...
    rupaus malimo miltai?kokie?ruginiai ar kvietiniai:)

    AtsakytiPanaikinti
  22. taip pat galima imti normalius miltus arba speltos. Jau cia kaip sakoma pagal savo norus :)

    AtsakytiPanaikinti
  23. sveiki,

    visi receptukai super.. noreciau paklaust,kur pirkote termometra? niekur nerandu....aciu

    AtsakytiPanaikinti
  24. Termometrą pirkau amazon.de (Ofenthermometer) ir tikrai nepakeičiamas dalykas kepant duoną ar kitus mielinius kepinius ;) sėkmės beieškant!

    AtsakytiPanaikinti
  25. apie kepimo popieriu - jei pasitaike baltas, tai nuo jo niekas nenulimpa.... ir ka cia pardavineja...

    AtsakytiPanaikinti
  26. zinok tikrai spalva nieko bendra neturi su kokybe. A naudoju tik balta ir vargo nematau :)

    AtsakytiPanaikinti
  27. Aguonėle, AČIŪ! AČIŪ! AČIŪ! Seniai ieškojau kažko panašaus. Išėjo nerealiai skani duonelė. Aš naudojau miežinius skrudintus miltus, o vietoje saulėgrąžų - lukštentas moliūgo sėklas, nes esu alergiška saulėgrąžoms, kviečiams ir rugiams. Dabar traškinu, t.y., valgau ir negaliu sustot :)))

    AtsakytiPanaikinti
  28. Regina kaip džiugu!!! taip,su tom alergijom ne kas (:
    aš irgi su riešutais turiu pasisaugoti... na gerai dar pora sezoninių vaisių irgi sukelia kokių nepatogumų...Užjaučiu tave dėlto iš visos širdies.

    AtsakytiPanaikinti
  29. O avižiniai dribsniai paprasti,ar greitai paruošiami turi būti?

    AtsakytiPanaikinti
  30. Aciu labai uz rescepta,labai nuostabios duoneles.Bet...ir man prilipo prie popieriau,turejau vargo...
    Kita karta bandysiu ta silikonini popieriu,kur kazkas cia minejo.Dar karta aciu

    AtsakytiPanaikinti
  31. Ir aš noriu prisijungti prie padėkų. Kiek kas ragavo šių traškučių, tiek teko duoti receptą. Tik man skaniau su 1 šaukščiuku druskos.

    AtsakytiPanaikinti
  32. Nu va merginos kaip džiugu! Sėkmės ir toliau kepant šią duonytę-traškutį ;)

    AtsakytiPanaikinti
  33. Ką tik iškepiau, labai patinka, tiesiog meilė šiems duoniukams gimė :)

    Jeigu pas tave ji tas kelias savaites sandariame inde yra išsilaikiusi, tai ar suminkštėja laikui bėgant?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Nelabai žinok, jei indas sandarus sandarus. Bet kad ji sunkiai išsilaiko nesuvalgyta ;) Iki dviejų savaičių nedatraukiu :D

      Panaikinti
  34. Receptas be galo paprastas ir kartu nuostabus. Tik... duonele gavosi ne tokia traski kaip tikejausi. Galima sakyti, visai ne traski. Suku galva ir nenusprendziu ka kitaip reiktu daryti. Logiskai pagalvojus, tesla turetu buti skystesne ar kaip tik maziau vandens? Ka patartumet? Mase paskleisdziau irgi ne per storiausiai (manau).

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Nezinau net ka patarti, nes man gavos pakankamai trasku. Arba mes kitaip isivaizduojam ta traskuma kitaip. Galbut siek tiek ilgiau pakepti dar reikejo, kad vanduo isgaruotu...
      Neringa idejus pas save turi recepta. Galbut patiks labiau. Einiu paieskoti...

      http://www.neringa-blogas.com/kulinarija/salti-uzkandziai/du-sveikuoliskos-duoneles-receptai.html

      Panaikinti
  35. Dekui už atsakymą. Pabandysiu ir kita variantą. Bet,kad Neringa kaip tik labai giria tavo receptą. Kaip ten bebutu, šis kartas tikrai ne paskutinis.

    AtsakytiPanaikinti
  36. Speju, as paskutine isbandziau siuos duoniukus :) Mano dukrele traskina non stop :) O anksciau pirktinius valgydavom. Man tik truksta kazkokio prieskoniuko. Kita karta kazko imaisyt bandysiu. Aciu L A B A I !

    AtsakytiPanaikinti
  37. Labai patiko! Šiaip nesu duoniukų gerbėja, neperku ir nevalgau jų. Bet Jūsų įkelta nuotrauka taip skaniai atrodė, kad nusprendžiau išbandyti. Super! Nepasigailėjau. Sudėtį kiek pakoregavau pagal savo skonį ir pagal tai, ką turėjau spintelėje. Gavosi labai traškūs ir skanūs. Kepiau gerokai ilgiau-manau, kad kepimo laikas priklauso nuo tešlos tirštumo/skystumo. Taip pat recepte nebuvo aišku ar sviestinį popierių tepti aliejumi ar ne, tai vienoje skardoje tempiau, kitoje ne. Visgi geriau yra patepti aliejumi, tada labai lengvai nusiima.

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts with Thumbnails