2010 m. lapkričio 14 d., sekmadienis

Troskintos triusio slauneles

Kaip ir kieviena rudeni, prekyboje pasirode triusiu. Siandien troskinau paprastai, be jokiu pribumbasu bet rezultatas mums patiko :) Na as emiau:

3 triusiu slauneles ( ~ 700g )
druskos, pipiru
1/2 a.s. garstyciu
1 cesnako skilteles
1/2 a.s. oregano ( paprastojo raudonelio)
200 ml vistienos sultinio
gero sauksto grietines
svieziu petrazoliu
poros svogunu
~ puse puodelio balto vyno ( nebutina, man tiesiog pasimaise po ranka :)

Triusio slauneles is vakaro pasimarinavau su druska, pipirais, cesnaku, oreganu bei garstyciomis.

Keptuveje isikaitinau maisyta sviesta su alvuogiu aliejumi ir is visu pusiu graziai apkepiau mesyte. Sudejau ketvirciais pjaustytus svogunus ir dar kelias min pakepinau.  

Viska "uzgesinau" vynu, minute pakaitinau ir uzpyliau sultiniu. Pagardinau dar grietine, uzdengiau ir leidau troskintis ant silpnos ugnies ~1 val. Karts nuo karto reikia pavartyti, paziureti ar jau neissitroskine.  
As padaza persikosiau ir dar susitirstinau su krakmolo & vandens misiniu. Valgeme su focaccia duonyte kuria jau kepiau kitame bute... :D ryt ir jos recepta idesiu, nes gavos mmmmm.... Skanaus! ai, ir padaza dar petrazolemis pagardinau.

3 komentarai:

  1. ach, rasiau komentara, bet isjungiau puslapi neissiuntus.
    Zodziu sakiau, kad nepamenu koks skonis triusio. Tevai seniai, seniai juos laikydavo, valgydavome, ir net pasteta Mama skanu darydavo ir net kailinius abi turejom, vat!
    Gal kaip vistyte? O kaina kokia ju?
    as kaip tik sode viena turiu narvelyje triuse gyvenancia.....:D

    AtsakytiPanaikinti
  2. Naktineji? Nu toks svelnus skonis...sunku nupasakoti. Seniau pamenu labai daug kas LT laikydavo juos. Siaip grazus padarelis, na bet ziaurus likimas....
    Kaina pas mus jau ne tu kinisku 17€ /kg. Kinisku negaliu net kasnelio nuryti. Nesuprantu kaip juos is ten isvis leidzia atvezti (:

    AtsakytiPanaikinti
  3. Nebesuprantu as tu kainu. Manau kaip geresne jautienos ispjova ar sviezia zuvis pas mumi uk, jei palyginimui.
    Aš tai ir nepastebejus pas mus ju pirkti...Nebent kokiam tik 'šūstresniam' supermarkete. Karta pries kaledas LT maciau moteris pirko kelis.

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts with Thumbnails