2010 m. lapkričio 25 d., ketvirtadienis

Brioche batonas

Siandien issikepiau toki ala batona, tik zinoma 100 kartu skanesni, 100 kartu namiskesni :) reikia:

Imaisui: 50 ml silto pieno
                   20 g cukraus
                   20 g svieziu mieliu
                   50 g miltu

Teslai:    visas imaisas
                  50 ml pieno
                  1 kiausinis
                  250 miltu
                  60 g kambario temp. sviesto
                  5 g druskos

Imaisui skirtus produktus sumaisyti sluotele ir uzdengus pastatyti siltai 40 min. Jis gausis tokios ganetinai skystokos konsistencijos, bet taip ir turi buti ;)

As imaisa dariaus is vakaro. Taigi emiau saltus produktus ir tik 10 g mieliu. Uzdengiau ir iskart padejau i saldytuva 12 val. Kita diena isemus palaikiau 15 min kambario temp. ir tik tada toliau dirbau su juo.

Piena susimaisyti su kiausiniu ir atsargiai imaisyti i imaisa. Miltus susimaisyti su druska ir suberti i  sia mase. Virtuves kombainu uzminkyti ganetinai kietoka tesla, tai uztruks ~ 10 min. 

Sviesta susipjaustyti gabaliukais ir viena po kito iminkyti i tesla. Tai uztruks dar ~ 5 min. Suformuoti kamuoliuka ir uzdengus leisti 40 min pastoveti kambario temp.  Pakilusia trumpai perminkyti ir atsignybti 4 vienodus gabaliukus ( nezinau kaip as cia sugalvojau i 4 dalis daryti, Jus galite kiek jau norite tu gabaliuku imti. Beje man nesigavo jau tokie vienodi jie :)) juos issivolioti pailgiau ir susukti. Kekso forma isriebaluoti ir sudeti gautus volelius, paliekant mazus tarpelius tarp vienas kito.  
Uzdengti ir leisti 20 min pakilti. 

Orkaite issikaitini iki 220°. Batona patepti grietinele ir pasauti i orkaite, kuria tuoj pat iki 180° atsukti. Kepti 25 min. Skanaus!


Saltinis: cia 

10 komentarų:

  1. Šis pyragas irgi skanus, beeet atiduočiau jam 9 balus, vis dėl to skaniausia kolkas m i e l i n ė p y n u t ė, jau 2 kart ją kepiau nerealiai skani ir išvaizdi:) skanesnis turbūt dėl to kad pynutė saldesnė, o ši duonelė visiškai nesaldi:D

    AtsakytiPanaikinti
  2. O va matai čia ir skonio skirtumai pasireiškia. Mes jau šią nežinau kiek kartų kepę esam :) Mums ji puiki pusryčiams, sumuštiniams daryti ar į kokią kelionę įsidėti ;)

    AtsakytiPanaikinti
  3. pasakiska bulka, negaliu sustot kepusi:)kepkit ir toliau, dalinkites receptais:)

    AtsakytiPanaikinti
  4. sveiki, kiek jusu nuomone reiketu deti sausu mieliu? ar uztektu 3,5 g?

    AtsakytiPanaikinti
  5. Bulkyte jau austa,atrodo puikiai !!!

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Tai dabar viliuos, kad ir skonis taip sužavės kaip kad ir išvaizda :)

      Panaikinti
  6. Hmm.. vakar vakare iskepiau, siandien pusryciams vos uzteko.. aciu uz recepta!
    Norejau tau klausima uzduoti del teslos ir duonos minkymo.. tu visad su kombainu tesla minkai? Vakar beminkant sia tesla labai buvo gaila kombaino, kol sviesto nesudejau, nors darbas tik pirmu greiciu vyko. Zodziu, pasigaminau rauga, noriu issikepti duonos, bet susimasciau, ar nesugadinsiu savo kitchenAido.. tiesiog idomu kokio kietumo tesla jau butu jam per sunku minkyti.. o gal be reikalo nerimauju?

    AtsakytiPanaikinti
  7. Na, mano KitchenAid'as be problemu minko visas teslas. Spyriojas jei dideli kieki miltu dedu ( virs 1kg), bet to daugiau ir nedarau. Siaip tam ir pirkau galinga, kad nesukt sau galvos.

    AtsakytiPanaikinti
  8. Aciu :) vadinasi be reikalo nerimauju :) tiesiog labai tuo daiktu dziaugiuos, bijau nesugadinti :)

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts with Thumbnails