2014 m. vasario 27 d., ketvirtadienis

Kopūstų ir faršo troškinys

Gavosi ekspromtu, nes nusipirkau faršo ir nežinojau ką čia su juo veikti :o
Šast rast ir visai neblogai. Tik neišvaizdus, bet skanus. Ėmiau:

~400 g maišyto faršo
pusę kopūsto
kelias riekelėmis pjaustytas morkas
didelį svogūną
skiltelę česnako
kelias bulves
pusę indelio lydyto sūrio be jokių prieskonių
pomidorų padažo

Geriausia imti nemažą puodą. Jame pakepinti svogūną šlakelyje alyvuogių aliejaus iki skaidrumo. Suberti smulkintą česnaką ir dar šiek tiek pakepinti. Sudėti faršą ir kepinti, kol iš šio išsiskyrę visi skysčiai nugaruos. Paskaninti gerai druska, pipirais, kitais mėgiamais prieskoniais (pvz. paprika ir rūkyta paprika, čili pipiuku).  Sudėti šiaudeliais pjaustytą kopūstą bei morkas ir dar šiek tiek maišant pakepinti viską. Belieka sudėti stambiau pjaustytas bulves, užpilti mėgiamu sultiniu (manau buvo čiut mažiau nei 1l), užvirti ir prisukus ugni leisti lėtai troškintis, taip karts nuo karto pamaišant. Pačiame gale įmaišyti lydytą sūrelį, pomidorų padažo ir dar kelias min patroškinti. Paskaninti jei dar ko trūksta ir patiekti su riekele šviežios duonos ♥ Pas mus buvo ši, keturių bandelių ;)

5 komentarai:

  1. Aguonėle, o kažin jei su raugintais kopūstais?? :/

    AtsakytiPanaikinti
  2. Man prie raugintu kopustu daugiau rukyta mesa tinka. Viska sudedi i puoda ir troskini orkaitej ♥ Kaip pvz.cia: http://aguonele.blogspot.de/2011/11/po-sio-troskinio-alkanas-nebusi.html

    AtsakytiPanaikinti
  3. O kiek laiko patroskinti?

    AtsakytiPanaikinti
  4. Tuesiog kol bulves isvirs ;) ant silpnos ugnies iki 45-60 min manau.

    AtsakytiPanaikinti
  5. Pabandžiau! Labai labai skanu ir paprasta!!! Šis receptas įtrauktas į mano šeimos patiekalų- favoritų sąrašą. Labai ačiū! ;-)

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts with Thumbnails