Grįžtant prie šiandieninio. Ėmiau:
5 vištienos kumpelius, kuriems kauliuką išėmiau
2 chorizo dešrukes (džiovintos paprikos & česnako dešrelės iš Ispanijos. Yra pirkti, bent pas mus, visokio aštrumo jų. Nuo jų troškinys įgauna ryškiai raudoną spalvą bei skonį:))
didesnį svogūną
keletą vyšninių pomidorų
česnako skiltelę
druskos, pipirų
šiek tiek medaus
džiovinto raudonėlio
Vištienos kumpelius supjaustyti į tris pailgas dalis. Pakepti iki gražaus rudumo (max 10 min). Aš nepakepiau, tad teko pačiame gale išsimti iš troškinio ir paskrudinti po griliumi, nes man trūko to traškumo bei spalvos :)
Atsidėti į didesnį indą.
Chorizo dešrą susipjaustyti plonai ir pakepinti su smulkintu svogūnu, kol šis skaidrus bus. Leisti šiek tiek praaušti ir sudėti prie vištienos.
Pomidorus nuplikyti karštu vandeniu ir nulupti odelę. Sudėti į dubenį prie kitų produktų.
Paskaninti viską druska, pipirais, medumi bei džiovintais čiobreliais. Įpjaustyti plonomis riekelėmis česnako skiltelę. Išmaišyti ir sudėti į karščiui atsparų indą. Pašauti į 200° orkaitę ~30 min. Aš kartą pavartau bekepant. Viskas. Belieka pasipjaustyti šviežios duonytės ir skanauti :)
Sauni ideja sios dienos pietums,gerai,kad uzsukau :)
AtsakytiPanaikintita desra gal astri? ka vietoj jos galima deti
AtsakytiPanaikintiAš dėjau ne aštrią, nors yra ir tokių. Kad būtų vienas prie vieno pakaitalas, tai nežinau. Gal kokias švelnaus rūkymo dešreles imčiau ..hm...
PanaikintiJau isbandyta Skanu visai,toks provanciskas troskinys...Man gavosi siek tiek sausoka,gal reikejo truputi vandens pilti pasaunant i orkaite? Nes as atsikraciau riebalu pertekliaus is keptuves,kurioje kepe vistiena,po to svogunai su desryte,man pasirode neapetitnai riebaluota...tai nepyliau visko tiesiai is keptuves su tais riebalais kuriuose kepe (svieste).
AtsakytiPanaikintimatai, aš išvis galima sakyti riebalų papildomai nenaudojau. Tiesiog iš dešrytės kur išsiskyrė ir iš vištienos užteko. Labai puikiai viskas gavos, visiškai ne sausa. Tokiu atveju, kai nupylei tu juos, reikėjo šiek tiek pilti vandens. Nors žinai, aš dedu tam pomidorus, kurie išsileidžia ir su tais riebaliukais idealų padažą padaro ♥
PanaikintiKita kart ir as nedesiu riebalu,si kart kazkaip automatiskai ranka atrieke sviesto gabala ir i keptuve pas svoguniukus,hi hi hi ...:D
PanaikintiLabai mėgstu chorizo. Dedu visur kur netingiu. Praeitą savaitę dėjau į midijas, žiauriai skaniai gavosi.
AtsakytiPanaikintiAs butent jos nusipirkau, kad patroskinciau su karaliskom krevetem. Bet kaip matai, neprisiruosiau tam patiekalui :))
AtsakytiPanaikintiNa ir įkvėpiau su šiuo receptu ;) ryt gaminsiu, nes šian jau ėrienos eilė :) Labai skanios nuotraukos ;)
AtsakytiPanaikintiAr dešrytė rūkyta ar žalios mėsos? Gal galite patarti, nes būna visokių jų pavidalų ir su kuo kokia geriau tinka, nes receptų nemažai su ja, labai norisi išbandyti, bet niekas niekur netikslina, kokia kur geriausiai tinka? Labai būtų didelis ačiū už pakomentavimą:-)!
AtsakytiPanaikintiIs pradziu dariau su rukyta, bet kai atradau sviezios mesos, tai dabar i nieka kita nekeisciau :) aciu uz pastabele, butinai atkreipsiu demesi receptus rasydama!
PanaikintiAčiū:-) kaip tik ir radau šviežių, ir su malonumu pabandysiu receptuką:-) O šiaip tai labai patinka Jūsų tinklapis, tokie žemiški, bet gardūs patiekalai, jau esu ne vieną panaudojus, kai pritrūkstu idėjų:-) taip jau kartais išsiilgstu paprastumo gamybos su skaniu rezultatu. O smalsu, kas Jums pačiai yra topų sąraše, kas labai patinka ir ką norėtumėte ypatingai rekomenduoti:-) Sėkmės ir su malonumu toliau lankysiuos:-)
AtsakytiPanaikintiAčiū už gražius žodžius!
PanaikintiŽinokit pati esu užkietėjus suktinukų fanė, gaminu dažnai iš čia įkeltų receptų. Visi troškiniai, kurie greitai pasidaro taip pat mums prie širdies. Negaliu išskirto to vienintelio. Tiesiog jau čia papuola ir taip tik tas, kas mums patiko ir verta dar vieną ar kitą kartą daryti ;)
Sveiki,o kur galima isigyti tos chorizo desros pvz Kaune gal zinot? :)
AtsakytiPanaikintiNežinau ar Aguonėlė čia dar užsuka, bet aš šito blogo nepamirštu ir vis kažką pasigaminu. O stebiu nuo kokių 2012 metų :)) Vakar bandžiau šį, nuostabus patiekalas
AtsakytiPanaikinti