2011 m. spalio 28 d., penktadienis

1 puodo kiaulienos troškinys


Greitai paruošiamas ir tikrai skanus patiekaliukas. Kristina, taip taip aš suradau Tavo blogą ir iškart užsimaniau kažką pasigaminti. Šis patiekaliukas kaip tik tiko šiandienai ;) Man jam rozmarinas per daug dominavo, kitą kartą tikrai nedėčiau. Kadangi mėgstu padažiuką, tai vandenuko pyliau daugiau ir vietoj grietinės grietinėlę naudojau. Taigi  grįžtu prie recepto. Reikia:

~500 g kiaulienos nugarinės, pjaustytos nedideliais gabaliukais
didelio svogūno
kelių morkų
didelės česnako skiltelės
bulvikių 
poros kvapnių pipirų bei 1 šviežio lauro lapo
šviežių petražolių & krapų
1 a.š. miltų
grietinėlės
 pomidorų pastos (nebūtinai ;) 

Keptuvę įsikaitinti be jokių riebalų. Dėti pusę mėsytės ir kepti, kol ši gražią spalvą įgaus.Tada sudėti į puodą, kuriame troškinsime. Apkepus likusią mėsytę, taip pat sudėti puodan. Belieka sudėti kelis kvapniuosius pipirus, lauro lapą, paskaninti šiek tiek druska ir užpilti verdančiu vandeniu, kol šis iki pusės apsems mėsytę (aš ėmiau tokį puodą, kur mėsytė viename "aukštyje" buvo). Dabar troškinti 15 min. O į tą laiką dedame į  keptuvę šiek tiek sviestuko ir kepiname smulkintą svogūną, kol šis skaidrėti pradeda. Suberiame griežinėliais pjaustytas morkas ir dar kelias min pakepiname. Viską belieka suversti į puodą prie mėsytės ir troškinti 10 min. Tada sudėti taip pat didesniais gabaliukais pjaustytas bulves, paskaninti kuo širdis geidžia, suberti smulkintas žoleles, įspausti česnako skiltelę ir troškinti, kol bulvės suminkštės. 
1 a.š. miltų suplakti su šiek tiek grietinėlės, pomidorų pasta ir troškinio sultimis. Supilti į puodą ir dar minutę vieną kitą patroškinti. Skanaus! 

Šaltinis: čia 

2 komentarai:

  1. Mano mėgstamiausi tokie. Nei tau ilgai stovėt, tik krauni krauni ir verdi :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Aha, tikra tiesa. Ypač darbo dienomis, kai laiko daug prie puodų stovėti nebėra :)

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts with Thumbnails