2010 m. gruodžio 5 d., sekmadienis

Traskios, meduolinio skonio juosteles

Jau prisipirkau prieskoniu meduoliams ir pradedu su jais kepimo sezona. Taip pakvimpa nuo ju visi namai ♥ Tik skirtumas tas, kad as nekepu normaliu meduoliuku o prieskonius sunaudoju tai keksiukams ar kaip pvz sioms juostelems. Mums jos patiko labai, bus tikrai ne karta kepamos ;) Man gavos 21 juostele ( kadangi kepiau 2 blekas, tai pastebejau jog kelias min po susukimo pasaldytos, jos buvo daug trapesnes. O saldziau tiesiog balkone kokias ~ 5 min :))o reikia:

100 g maltu migdolo riesutu

125 g minksto sviesto
90 g rudo cukraus
ziupsnelio druskos
1 kiausinio ( atskirto)
100 g miltu
2 a.s. prieskoniu meduoliams
vieno rulonelio sluoksniuotos bemieles teslos
cukraus

Maltus migdolus paskrudinti sausoje keptuveje ir leisti atvesti.

Minksta sviesta issukti kartu su cukrumi ir druska iki purumo. Ideti kiausinio tryni bei prieskonius ir viska gerai sujungti. Miltus isijoti i mase, suberti atvesusius migdolo riesutus ir uzminkius tesla padeti 1 val i saldytuva "pailseti".

Sliuoksniuotos teslos ruloniuka ( pas mus jis 40 x 24 cm dydzio) persipjauti per puse. Viena puse istepti kiausinio baltymu.

Atsaldyta tesla issikocioti taip, kad ja butu galima uzdeti ant vienos puses sluoksniuotos teslos (tos, kuria istepeme baltymu). Jei sunkiai persikels, nepergyventi o tiesiog rankomis graziai sulipdyti. Aptepti kiausinio baltymu ir uzkloti kita sluoksniuotos teslos puse ir padeti 15 min i kamera. Issiemus iskocioti iki ~0,5 cm sorio... cia jau reikia pagal nuojauta ziureti. Susipjaustyti 1 cm juostelemis, kurias ciut pavolioti, kad eitu susukti ir taip pasidaryti juosteles. jas apvolioti is abieju pusiu cukruje ir pasauti i ikaitinta 190° orkaite 10-12 min. Atausinti ant groteliu ir sudeti i sandaria dezute ;) Skanaus!

Adaptuota pagal recepta is zurnalo "essen & trinken" Nr. 11.2009

13 komentarų:

  1. Kaip visada, receptas viliojantis, nuotraukos keliančios apetitą! Pagalvojau, kad ir aš bandysiu, bet... Man vis kyla klausimas, kas gi suvalgo taip greitai visus Tavo kepinius? :) aš nmielai irgi daug kepčiau, bet kad nėra kam valgyti - dviese neįveikiam :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Vilma aciu :*
    O zinok tik taip atrodo, kad cia as daug tu saldziu dalyku kepu. Pvz kekso nesu kepus niekada didelio, nes mes tiek nesuvalgytume. As pries ka nors kepdama paziuriu koks kiekis gaunas ir tada nusprendziu koki kieki kepsiu. Atsiskaiciuoju viska ir i trasa :) bet siaip tai megstam prie arbatos rytais ar vakarais kokiu saldziu dalykuciu pasilepinti ;) Jei per daug ko ir uzsilieka, nusinesu i darba jaunimas viska sukapoja per 2 min :D

    AtsakytiPanaikinti
  3. Koks čia grožis!!!
    Net tris kartus skaičiau darymo eigą, kol susiprotėjau, kaip ten su tom tešlom :))))
    Reikės būtinai išbandyti:)
    Vėl naujas šedevras pas tave!!!
    Daiva

    AtsakytiPanaikinti
  4. mmmm, būtinai reiks išbandyti!!!! Net kvapą per kompą užuodžiu :)

    AtsakytiPanaikinti
  5. Aciu merginos :* tikrai skanu ir nesunku issikepti. Tikiuos Daiva ir tu supratai kaip ta tesla susidelioti :)) o iki sedevru man dar toli ....

    AtsakytiPanaikinti
  6. Paprieštarausiu - labai arti. ;) Juostelės atrodo fantastiškai! Esu kepusi pyragą su tokiu įdaru ir persikais, buvo dieviškas, tai jau numanau, koks čia gėris. ;)

    AtsakytiPanaikinti
  7. Aguonele, supratau dabar jau viską:))))
    Daiva

    AtsakytiPanaikinti
  8. Oi, kaip vilioja :) Tikras grožis ;) gaila, kad šeimoje tik aš viena besaikė desertų mėgėja :D

    AtsakytiPanaikinti
  9. Vilma aciu dar karta, bet patikek manimi ir tu jas tokias dailias iskepsi ;)

    Daiva: nuraminai :)

    Sima: o as dziaugiuos, kad turiu mb, kuris padeda didesne dali suvalgyti :DD

    AtsakytiPanaikinti
  10. Nu ir kur jums telpa tiek visokių kepinių, bandelių ir desertų? :)) Gal gerų draugų turit, kurie padeda? :))

    AtsakytiPanaikinti
  11. Negaliu išduoti, nes dar ir tu į svečius pasiprašysi :DD

    AtsakytiPanaikinti
  12. Tikriausiai kvailas klausimas,bet norejau paklausti ar tiktu mieline sluoksniuota tesla? Suplanavau kepti sias juosteles,nusipirkau teslos, bet tik namo parejus pastebejau,kad ji mieline :(

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Labai įdomu kaip Jums gavos su šiomis juostelėmis? Atsiprašau kad neatrašiau anksčiau nes atostogavau, bet būčiau mažai patarus nes čia nėra sluoksniuotų mielinių tešlų pirkti ir neturiu jokios patirties su ja ;)

      Panaikinti

Related Posts with Thumbnails