2010 m. lapkričio 21 d., sekmadienis

Bulviu & farso uzkepele

Dabar megaujuos savo orkaite :) Siandienine musu vakariene, kuriai as emiau:

400 g maisyto farso ( kiaulienos & jautienos)
1 skardines smulkintu pomidoru ( ~ 400g)
svoguno
cesnako skilteles
druskos, pipiru, dziovinto baziliko, medaus
1 v.s. pomidoru pastos
1 a.s. kakavos

Baltam padazui: 
1 v.s. sviesto
1 v.s. miltu
250 ml skystimo ( as maisiau grietinele su vandeniu)
buljono, druskos, pipiru

Bulviu ( na gal buvo ~ 600g)
surio ( as dejau mocarela)


Bulves gerai nuplauti ir pavirti ~15min. Leisti atausti ir tik tada nusilupti, susipjaustyti riekelemis.

Svoguna pasikepinti slakelyje alyvuogiu aliejaus iki skaidrumo. Sudeti farsa ir gerai apkepti. Paskaninti druska, pipirais, pomidoru pasta ir gerai maisant dar minute pakepinti. Supilti pomidoru skardine, paskaninti cesnaku, kakava, medumi, druska, pipirais bei dziovintais bazilikais. 10 min leisti ant silpnos ugnies pavirti. 

Kepimo formeles ( galima ir viena didesne imti) patepti lengvai sviestu. Deti viena sluoksni bulviu, paskaninti druska, sukresti farso mase ir uzkloti ji vel bulvemis, kurias vel reikia paskaninti druska.

Pasidaryti balta padaza  ( na issilydyti sviesta, suberti miltus ir maisant kelias min pakaitinti. Uzpylus skysciu kelias min pavirti, kol sis prades tirsteti. paskaninti buljonu, druska bei pipirais) ir supilstyti ji i formeles. Ant virsaus paskleisti suri ir pasauti i ikaitinta 200° orkaite 20 min. Issiemus leisti kelias min praausti, issirinkti skaniausiai atrodanti indeli ir ragauti :) 

12 komentarų:

  1. nu liuks!!!! jauciu net kaip cia skanu...
    o pasakok kam ta kakava?
    baisiai laukiau kada islysi su nauju kepiniu :)
    matau orkaite kepa puikiai!!! :D

    AtsakytiPanaikinti
  2. Oi zinok iki normalaus kepimo niekaip neprisiruosiu ...o pyrago kaip nooooooriu!!!

    Kazkada paskaiciau kad reikia i bolognese deti kakavos, nu pabandziau ir dabar dedu visada i farso "makaliones" :) spalva priduoda, skonio nelabai jaucias bet cia jau ne esme tam dedu medu ;)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Pirma nuotrauka labai skani. Tokia plutele ant virsaus.. mmmm... :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Aciu AJ, bet ko gero pati gerai zinai kaip sunku vakarais gera nuotrauka "nusauti" (: nekyla net noras isvis fotkinti....

    AtsakytiPanaikinti
  5. Apie kakavą esu girdėjus, bet apie medų farše dar neteko :)Labai smalsu išbandyt :)
    Giriu ir aš nuotraukas, labai jau apetitnos :)

    AtsakytiPanaikinti
  6. O medus tam, kad pomidoru rugsti stabilizuotu :) kiti deda cukru, bet man su medumi skaniau :)
    Aciu Fausta :*

    AtsakytiPanaikinti
  7. Užjaučiu dėl vakarinio fotografavimo, bet baisingai giriu, nes tikrai neįtarčiau, kad čia vakaro rezultatas - nuotraukos puikios! :) O aš irgi kakavą su nuostaba perskaičiau, bet... aguonėlė sako - aguonėlė žino :)) Reiks kada gal ir šitą įdomybę išbandyti :)

    AtsakytiPanaikinti
  8. Nu kad pas tave vakare fotografuota, tai tikrai nepasakyciau - atrodo super! As kiek receptu nededu vien del to, kad vakarines nuotraukos - nera i ka ziuret....

    AtsakytiPanaikinti
  9. Kepiau be kakavos (nes ji pasirodo padariusi DINGAU) ir su cukrum vietoje medaus (nes pasirodo, kad vyras paskutinį medaus šaukštą nukosijo), bet vis vien buvo labai labai skanu! Ačiū, aguonėle :)

    AtsakytiPanaikinti
  10. Labai labai labai skanu!!! Sis receptas dabar bus kaip vienas mano megstamiausiu:)

    AtsakytiPanaikinti
  11. Džiugu girdėti merginos, kad atrandate sau mėgiamų patiekalų!

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts with Thumbnails