2015 m. balandžio 10 d., penktadienis

Lašiša su smidrais ir bulvėmis. Bet šis patiekalas be aioli'o ne patiekalas!

Pasigaminti ilgai neužtruks. Orkaitę užkaisti iki 230-240°. Tada mažas bulvikes nuvirti. Aš greitpuody užtrukau 3 min. Į kepimo indą sudėti žalius smidrus bei apvirtas bulvikes. Paskaninti viską druska, pipirais bei citrinos sultimis. Išspaustus citrinos griežinėlius taip pat sudėti. Įpjaustyti česnako. Lašišą paprieskoniuoti (druska, pipirai bei šiek tiek pačių pasigamintu prieskoniais. Aš turėjau šviežio pankolio, tai šio žalumo paėmiau) ir uždėti ant daržovių. Belieka sudėlioti dar sviesto gabaliukių ir pašauti kepti. 10-15 min.

Į tą laiką kol kepa, daromės aioli. Į siaurą, aukštą indą mušam šviežią kiaušinį, pilam 1/2 šaukštelio citrinos sulčių, 1/2 šaukštelio druskos, 1 gerą šaukštelį garstyčių, šiek tiek šviežiai maltų pipirų ir įmetam tris skilteles česnako. Užpilam 300 ml neutralaus aliejaus ir darom taip: blenderį dedam į indą ir jungiam. Iš lėto keliam į viršų ir žiūrim kas gaunas :) Kad būtų aiškiau, galit šį video pažiūrėti. 
Belieka patiekti. Skanaus!

Idėja: labai tinkamu laiku J.Oliver įmetė ;)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts with Thumbnails