2013 m. balandžio 2 d., antradienis

Paprasti vištienos suktinukai su kumpeliu & mocarela

 Jau ko ko, bet suktinukų pas mane netrūksta :) Nu bet ką man daryti, jei mėgstu greitą bet tuo pačiu skanų maistą? Šie gavos taip pat ekspromtu. Recepto kaip ir nėra, tiesiog idėja.

Vištienos kumpelius be odelės pasimušti, apibarstyti druska bei pipirais. Ant jų dėti virto kumpelio, gabaliuką mocarelos bei šviežio baziliko lapelių ir susukti. 

Keptuvėje įsikaitinti skystą sviestą bei čiut alyvuogių aliejaus ir tikrai ant karšto karščio trumpai apkepti suktinukus. Tiesiog jei iš lėto kepsime, sūris išbėgs ir pradės degti! Persidėti į kepimo formą. Aš turėjau virtų bulvikių, tai šių taip pat į kepimo formą įdėjau. Nepagailėjau česnako ir dar čiut alyvuogių aliejaus. Suktinukus aptepiau mišiniu iš česnako, medaus, alyvuogių aliejaus, citrinos sulčių bei tarkuoto imbiero ir pašoviau į 200° orkaitę ~20 min (į lentynėlę aukščiau vidurukio...suprantama? :)) Skanaus! Ir dar radau paskutinį stiklainiuką agurkėlių, tai taip skaniai juos prie suktinukų suvalgėm ♥

4 komentarai:

  1. Labai patinka vištiena, na ir šie Jūsų suktinukai sudomino, bus išbandyti nes jau taip ir prašosi kuo greičiau suvalgomi:)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Sveika, labai skaniai visi tie tavo vistienos suktinukai ir kepsneliai atrodo.. Ziuriu pagrinde naudoji vistienos kumpelius, Jamie Oliver irgi taip skaniai gamina is ju, sakau reiketu ir man isbandyti, nes as krutineles fane :)) Bet va klausimas.. As irgi vokietaite kaip ir tu, bet nezinau kaip tie kumpeliai cia vadinas? Kur juos rasti? Kazkaip prekybcentriuose nemaciau.. :(

    AtsakytiPanaikinti
  3. Sveika uzsukus pas mane Karolina :) Kuriam kraste isikurus?

    Zinok, as vistienos krutineles beveik nenaudoju. Man ji nepatinka...o savo kumpelius perku "Metro"parduotuvej. Ten galima su kortele patekti, bet visada randu ko man reikia. Kumpeliai butu : Hähnchenschenkel ausgelöst. Be skuros as jau perku. Gali dar pabandyti paukstienos parduotuvese paziureti jei tokiu sone yra ;)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Aciu labai, Metro dar nebandziau, kituose prekybcentriuose tai nei su ziburiu nerandu :)
    Beje as is Rheinland Pfalzo, Ludwigshafen. Netoli kaip suprantu mes ;)

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts with Thumbnails