2013 m. balandžio 20 d., šeštadienis

Trumpai kepta jautienos filė su pomidorų salsa ir špinatų padažu

 Nerealiai skaniai čia gavos ♥ Pati nepatikėjau, jog mokėjau taip skaniai vakarienę paruošti! Mėsytė gavos minkšta minkšta, o švelnus špinatų padažas labai harmonavo su ganėtinai sodria pomidorų salsa. O reikia:

jautienos filė
4 didesnių pomidorų
125 g džiovintų pomidorų
2 svogūnų
česnako skiltelės
3 ančiuvių
1 a.š. kaparėlių
1/2 a.š. pomidorų pastos
druskos, pipirų
šiek tiek citrinos sulčių
~125 g šaldytų špinatų lapų
grietinėlės, mėgiamo sultinio

Aš padažą bei pomidorų salsą dariaus iš anksto, beliko tik pašildyti.

Pomidoru salsa: džiovintus pomidorus užpilti vandeniu, kad apsemtų ir ant silpnos ugnies virinti 10 min. Išėmus leisti praaušti ir susmulkinti. Pomidorus įpjauti viršuje ir nuplikinus verdančiu vandeniu nulupti. 1 svogūną pakepinti su česnaku iki skaidrumo alyvuogių aliejuje iki skaidrumo. Sudėti smulkintus ančiuvius bei smulkintus kaparėlius, įspausti pomidorų pastą ir dar šiek tiek pakepinti, dažnai maišant. Sudėti smulkintus abejus pomidorus ir dar šiek tiek ant silpnos ugnies pakaitinti, kad masė sutirštėtų. Paskaninti druska, pipirais bei citrinos sultimis. Atsidėti į šoną.

Špinatų padažas: likusį svogūną pakepinti iki skaidrumo skystame svieste. Užbarstyti šiek tie miltų ir dar maišant pakaitinti. Užpilti grietinėle bei mėgiamu sultiniu. Leisti šiek tiek sutirštėti. Įdėti šaldytus špinatus ir ant silpnos ugnies kaitinti, kol šie išsileis. Mažiausia ~10 min, tada ne taip miltai jausis. Gautą masę paskaninti ir blenderio pagalba sutrinti. 

Jautienos filė susipjaustyti ~1 cm storio. Apkepti labai karštoje keptuvėje iš kiekvienos pusės po 2-3 min, tik tada apibarstyti iš vienos pusės druska bei pipirais ir patiekti.

Į lėkštę dėti špinatų padažo, ant jo kepsniuką, ant šio pomidorų salsos, vėl kepsniuką, vėl salsos ir t.t. Pačiame gale apibarstyti parmezano sūriu. Aš dar mažų griliuje keptų paprikų uždėjau ir patiekiau prie makaronų ♥ Pasaka, kaip skanu :)

P.S. pomidorų salsos man dar liko pusė, bet jau žinau kam panaudosiu :) Kepsniukų reikia pagal savo norus. Aš sau dariau dviejų aukštų, o mb 3. Špinatų padažą meistravojau iš akies, dėlto tikslių proporcijų neturiu.
Šaltinis: žurnalas "Lecker. Sansibar Sylt".Nr.2.2003.

6 komentarai:

  1. Jau žinai, kaip ir sakiau vaizdelis verčiantis "iš koto"!

    AtsakytiPanaikinti
  2. Wow, žaidžiam restoraną čia vadinasi. aš ir vyras pusžalius (pusraudonius) jautienos kepsnius labai mėgstam ;-)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Man irgi nenoris patikėti, kad būna žmonių, kurie tokių kepsnių nemėgsta ;)

      Panaikinti

Related Posts with Thumbnails