2013 m. balandžio 22 d., pirmadienis

Toks ale kitoks mėsainis

 Iš tikrųjų tai gavos laaaaaaabai skaniai, taip net neplanuotai. Nuo jautienos filė atlikus pomidorų salsai, žinojau kad šią reiktų panaudoti prie griliuje keptos mėsytės. O kadangi ir oras toks geras pasitaikė, tad beliko tik bandeles išskepti ir mėgautis mėsainiais ♥ 6 bandelėms ėmiau:

250 g kvietinių miltų
140 g pieno
30 g minkšto sviesto
8 g šviežių mielių
žiupsnelį druskos
1 kiaušinį
3 a.š. cukraus

Visus produktus dėti į kombaino indą ir užminkyti vienalytę tešlą. ~ 10 min. Ši bus labai lipni, bet nebijoti to. Uždengti ir leisti šiltai kilti, kol ši padvigubės. Tada išsiversti ant miltuoto stalo, atsignybti 6 vienodo dydžio gabaliukus ir suformavus bandeles (paspausti jas) ir  dar padėti kilti. Įjungti orkaitę iki 180°. Bandeles aptepti grietinėle bei užbarstyti sezamo sėklomis ir pašauti kepti ~ 20 min.
Šios bandelės gavos skanios, bet nėra ką lyginti prie seniau išbandytų.
Be galo mėgstu grilintas paprikas. Joms tik skūreles nulupu, apibarstau druska & pipirais ir gardumėlis paruoštas.
O mėsainį sluoksniavau kaip matos: bandelė (pakepta taip pat ant grotelių), rukolos salotos, grilinta paprika, mėsytė (tik geras jautienos faršas, druska & pipirais bei mėgiami prieskoniai) su ant jos išlydytu sūriu, pomidorų salsa ir bandelė :) Kitaip nei eilinis, bet be galo vertas paragavimo kūrinys!

1 komentaras:

  1. Mėgstu mėgstu mėgstu labai mėgstu naminius mėsainius!!! Atrodo super :)

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts with Thumbnails