2013 m. balandžio 30 d., antradienis

Balto šokolado putėsiai su amarettini sausainėliais

 Labai skanus, vasariškas desertas. 4 indeliams pasidaryti reikia:

150 g balto šokolado
1 želatinos lapelio (arba 2 g geros birios želatinos)
2 šviežių trynių
1 pak. vanilinio cukraus (10 g)
50 g amarettini sausainėlių (šiuos esu rodžius čia)
200 g grietinėlės
4 v.š. amaretto likerio

Želatiną išbrinkinti.
Šokoladą ištirpinti garų vonelėje. Kiaušinio trynius išplakti kartu su vaniliniu cukrumi bei 2 v.š. šilto vandens taip pat garų vonelėje iki standžių baltų putų.  Į šią masę įmaišyti išbrinkintą ir išspaustą ( jei tai buvo lapelis) želatiną ir išmaišyti viską. Atsargiai sujungti su ištirpintu sokoladu ir padėti šiek tiek šaldytuvan, kad pradėtų stingti. 
Į tą laiką išplakti grietinėlę iki standumo, į šia likerį įmaišyti. Sausainėlius perpjauti per pusę.Grietinėlę su sasainėliais atsargiai sujungti su stingstančia mase, išdėlioti į formeles ir padėti mažiausiai 3 val šaldytuvan. Skanaus!
 Šaltinis: čia

6 komentarai:

  1. Tikriausiai idealesnių puodelių šiam desertui ir nerastume, atrodo tikrai viliojančiai:)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Oi kiek komplimentų mano puodeliai susilaukė ♥ Bet aš juos kai pamačiau būdama Prancūzijoj, tai net ir kaina nenubaidė...turėjau ir norėjau turėti!!! :))

    AtsakytiPanaikinti
  3. Turiu želatinos lapelių. Bet man dabar trupučiuką neaišku: "Į šią masę įmaišyti išbrinkintą ir išspaustą (jei tai buvo lapelis) želatiną ir išmaišyti viską." O tai to lapelio, išbrinkinto ir nuspausto, nereikia pakaitinti, kad jis į skystymėlį pavirstų? Ar jis gražiai ištirpsta ant tos garų vonelės masėje?

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts with Thumbnails