2012 m. lapkričio 11 d., sekmadienis

Plekšnė ant bulvių & baravykų


Tiesiog idealus patiekalas ♥ Jau bulvytės kokios skanios, tai ne tas žodis. Kepant žuviai išsiskiria skystis, kuris susijungia su česnaku ir baravykais ir jame tada išsitroškina bulvės. Puiku puiku. O tokia puikia vakarienę pasigaminti užtrunka visai neilgai. 2 asmenims ėmiau:

keletą bulvių
pora česnako skiltelių 
kelis šviežius baravykus
2 plekšnes
druskos, pipirų
alyvuogių aliejaus 
šiek tiek balto vyno
šviežių petražolių bei baziliko, jei po ranka yra

Bulvytes bei baravykus supjaustyti plonai ir atsidėti į dubenėlį. Paskaninti druska, pipirais, sudėti plokštelėmis pjaustytą česnaką, smulkintą petražolę bei baziliką, apšlakstyti alyvuogių aliejumi ir užpylus šiek tiek balto vyno išmaišyti viską. Kepimo skardelę iškloti kepimo popieriumi, paskleisti bulvių masę o ant jos sudėlioti padruskintas bei papipirintas plekšnes. Apšlakstyti dar šiek tiek alyvuogių aliejaus ir pašauti į įkaitintą 220° orkaitę 30 min. 
Skanaus!

Šaltinis: čia 

11 komentarų:

  1. Jetau, negaliu į tą plekšnę atsižiūrėti, kokia juokinga jos veido išraiška :) Būtinai reikės paragauti

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Zuvis tai keista optiskai, bet be galo skani! Mes vasara Baltijos juroj jas gaudem ir ant lauzo kepem. Liuks buvo ;)

      Panaikinti
  2. Noriu. Labai. Pasiilgau Europietiško maisto. Žuvies. Tavosios plekšnės. O tu ją kepei su visomis odomis? Po to filetavai ar prieš kepdama?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. O į kurį pasaulio galą Tave gyvenimas numetęs dabar?

      Taip, aš kepiau visą ir tik iškepusią filetavau ;) Man mažiau darbo :)

      Panaikinti
  3. Dabar jau LT, tai dabar vargstu su laiko skirtumu, kol organizmas supras, jog vėl namie (keliavau po Vietnamą, Kombodžą):)) Mane Palangos žuvies pardavėjos išmokė kaip lengvai galima nuluopti plekšnei odą. Reikia perlieti verdančiu vandeniu. Man pavyko ir tkrai lengvai nusilupo.

    AtsakytiPanaikinti
  4. neteko garbė paragauti šios žuvies, nes man ji tokia plokščia ir atrodo nėra ką darinėti..į garnyrą žiūrint, slabna darosi ;)

    AtsakytiPanaikinti
  5. Sarmata, bet as ir pleksniu neragavus. Man lygiai taip pat, kaip oditelei atrodo, jog ten nera ka valgyt :D Daug ji turi asaku?

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts with Thumbnails