2012 m. lapkričio 18 d., sekmadienis

Baltame vyne troškintos krevetės


Tai tikras sekmadienio maistas. Nereikia sukti galvos, kiek ilgai bus valgoma ir kaip atrodysime po tokio maisto :DD Kažin seilinukų suaugusiems nebūna ? :)
Tai jau antras savaitgalis, kai mėgaujamės jūros gėrybėmis. Pasirodo, nors ir gyvenam Frankfurte jau virš 10 metų, bet vis dar galime atrasti tikrų  parduotuvių perliukų! 2 km nuo namų yra didžiausia italų parduotuvė, su dar didesniu žuvies skyriumi. Ten tiek visokių žuvų ir krevečių, kad į kai kurias pažiūrėjus net nežinau kaip valgyti reikėtų :)


Šiam patiekalui ėmiau:

800 g šviežių krevečių
30 g sviesto
100 ml alyvuogių aliejaus
3 česnako skilteles
mažesnę šviežio rozmarino šakelę
1 lauro lapą
150 ml balto sauso vyno
druskos, pipirų
šiek tiek vorčesterio padažo
šiek tiek čili pipiriuko
citrinos sulčių
šviežių petražolių  

Į didesnį puodą ar keptuvę pilti aliejų, dėti sviestą, stambiau pjaustytą česnaką, lauro lapą bei rozmariną ir 5 min kepinti. Aliejus įgaus puikų skonį!


Ugnį padidinti ir sudėjus gerai nuplautas bei nusausintas krevetes apkepti, kol šios iškeps. Užtruks pora min. Užpilti vynu, paskaninti druska, pipirais, čili pipiriuku, vorčesterio padažu, citrinos sultimis ir išmaišyti. Leisti užvirti, įmaišyti smulkintą petražolę, uždengti ir nukėlus nuo ugnies palikti 15 min pastovėti. Patiekti prie batono ir žinoma balto sauso vyno ;)


P.S. man padažas įgavo rausvą spalvą. Manau todėl, kad kelioms krevetėms bemaišant galvos "nukrito" :))  
Skonis geras, tik jau yra ką veikti jas lukštenant!

Šaltinis: žurnalas "Lecker" Nr. 04.2012  

11 komentarų:

  1. Aguonėle, man prie dabartinė "dietos" toks Tavo žiaurus smūgis:)))))Net apsilaižiau kaip skanu ten pas Tave...krevetės, česnakėlis ir čili....svaigstu...o pas Tavosios krevetės dar visokiausių priedų priskanintos. Grįšiu, gaminsiu kaip Tu parodei, o dabar varau į spintelę, gal koks džiuvėsėlis bus užsilikęs:)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Pilnai suprantu Tave! Laikykis! Žinau, koks kvailas jausmas yra kai nori gerti bet negali. Ypač po kokio dantisto. Atrodo išdžiūsiu :D O Tau dabar taip su maistu :)

      Panaikinti

  2. o jei vaikams gaminti? ka vietoj vyno naudoti

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Manau jog puikiai tiktu zuvies sultinys, ypac savos gamybos ;) as esu fanatike tokiu savos gamybos :)

      Panaikinti
  3. Vajė, tai bent gardžiai atrodo! Reikės išbandyti savaitgalį :))

    AtsakytiPanaikinti
  4. Oh my - kaip aš mėgstu krevetes. Mmmm pasakiškai atrodo.

    AtsakytiPanaikinti
  5. na va ,gausi i Hamburga atvykti ,cia yra zuvies turgus ,ir netik turgus bet ir geru parduotuviu su zuvyciupasulymu,o hamburgo zuvies turgus labai geras ,pasaka,jo deka as prisiragauju labai geros zuvies,

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts with Thumbnails