2012 m. rugsėjo 22 d., šeštadienis

Tiramisu su baltu šokoladu

Iškart galiu pasakyti, jog patiekti taip tiramisu svečiams išties rizikinga, kadangi jis nėra toks standus kaip tortas. Geriausia sluoksniuoti į kokias mažesnes taureles, kad kiekvienas šaukšteliu kabinti galėtų. Bet savam pasimėgavimui galima paeksperimentuoti :) Aš ko gero suvartojau savo visos savaitės kcal normą, bet kiekvienas šaukštelis buvo toks gėris, dėl kurio verta kelias dienas pabadauti ♥  Šiaip trys dienos iš eilės norėjau pati nežinau ko, o kai besitvarkant lentynas atradau krepšely dar nuo šio torto likusius smulkintus damų pirštelius, žinojau kad noriu tiramisu. Tiramisu su baltu šokoladu ♥ Receptas ant šaldytuvo kabojo jau koks pusmetis, tad iškart ir gaminau.  Man gavos 2 tokie "ala tortukai" (P.S. atsiprašau už nuotraukų kokybę, nes neturėjau kantrybės kažkaip ryškiai jas išgauti...o paviešinti receptą, be noutraukų irgi šūds...) . O gamybos eiga tokia:

5 v.š. stiprios kavos sumaišyti su 
2 v.š. amaretto likerio.
Damų pirštelius sulaistyti gautu skysčiu ir sudėti į indą kur ar kaip širdis geidžia. 

35 g cukraus
1 kiaušinio trynį
1 v.š. amaretto likerio 

- šiuos produktus sudėti į mažą puodelį ir garų vonelėje išplakti, kol cukrus ištirps bei masė baltoka bus.

50 g balto šokolado ištirpinti ir įmaišyti į kiaušinio masę. 
Gautą masę sujungti su 200 - 250 g mascarponės ir gražiai sukrėsti ant damų pirštelių. Statyti šaltai kelioms val. Patiekiant apibarstyti kakava. Skaaaaaaaaanaus! 
 
**********
Mačiau, kas jau išbandė :)

5 komentarai:

  1. Įsivaizduoju, kad baltas šokoladas čia labai labai tinka :)) niam...

    AtsakytiPanaikinti
  2. VAAAAAUUUUUU...išprotėsiu....koks patekėjimas, koks minkštumas, purumas, gražumas....dar daug daug milijonų pagirų:))) Nerealu:))

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Pleace neprotek, nes kas rasys tavo puikuji bloga!!!!!!!Aciu sirdele uz tokius grazius zodzius ♥

      Panaikinti
  3. cha, pasirodo prisireikė beveik 2 metų, kad prisiruoščiau pagaminti. dabar belieka nusigraužti nagus dėl prarasto laiko, nes nuo šiol gaminsiu tik tokį tiramisu. Ačiū už tokį fantastišką receptuką :*

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts with Thumbnails