2012 m. rugsėjo 2 d., sekmadienis

Brioche bandelės

Tirpsta burnoje ♥ Net nemaniau, kad tokias emocijas gali sukelti šios dailios bandelės! Atsilauži, dedies į burną ir mėgaujies. Tikrąja ta žodžio prasme. Jei tik laiko turite ir netingite pasiterlioti, būtinai būtinai kepkite. Puikios!!! 8 tokioms bandelėms išsikepti reikia:

250 g miltų tipo 550
35 g cukraus
7,5 g šviežių mielių
5 g druskos
3 kiaušinių
125 g sviesto

Aptepimui: kiaušinio & druskos
Pabarstymui: cinamoninio cukraus ( turėjau užsilikusio dar nuo šio pyrago, tai ir ėmiau). Šiaip nebūtina!

Visi tešlai skirti produktai turi būti šalti!
Taigi, miltus susimaišyti su cukrumi, druska ir mielėmis. Mušti kiaušinius ir minkyti tešlą. Aš lėčiausiu kombaino greičiu ~10 min minkiau. Tada dėti paeiliui gabaliukais pjaustytą sviestą ir minkyti. Minkyti, kol tešla vienalytė bus ir gražiai nuo indo sienelių atšokinės. Tiesiog matysis jos kibumas. Manau jog man šis procesas 15 min užtruko. Belieka suformuoti tešlos kamuoliuką, uždengti ir palikti 2 val  stovėti. Tada perlankstyti ir uždengus padėti šaldytuvan 12-14 val. 
Išsiėmus lauk reikia pallikti 1 val kambario temperatūroje pastovėti. Tada tešlą išsiversti ant stalo, padalinti į 8 lygias dalis ir suformuoti mažus kamuoliukus, kuriuos palikti pridengus 10 min pastovėti. Formuoti bandeles.  
Kaip formuoti pačias bandeles, puikiai galite šiame video pažiūrėti ;) 


Bandeles sudėti į keksiukų formeles, patepti kiaušinio plakinio mišiniu, uždengti ir palikti 2-2,5 val kilti. Prieš pašaunant kepti patepti dar kartą kiaušinio plakiniu, apibarstyti cinamono cukrumi. Kepti 190° 10-15 min. Skanaus!!!!!!!!!! 

Šaltinis: čia

*********
Šias bandeles išbandė jau ir:
Neringa iš "Neringos blogo"

25 komentarai:

  1. Tada labai lauksiu atsiliepimų, nes tikrai įdomu ir ar kitus jos taip sužavės :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Ack, kokios gundančios gražuolės! Paskutinė nuotrauka ypatingai skani :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Jau nepavykt tai čia niekas negali! Svarbu gerai iškildinti ;)
    Ačiū, kad pasitikite dėl skanumo!

    AtsakytiPanaikinti
  4. Pamčiau foto ir vos ne iš karto kilau kept, galvojau bus vakarienei pasiskanint, o čia pasirodo tieeeek laukt rezultato :) Bet vis tiek užsisaugau, nes atrodo tai nežmoniškai gardžiai!!!

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Taip Vilmute, joms reikia laiko. Kažkaip pastebėjau jog ilgiau kildinami mieliniai gaminiai reikalauja mažiau mielių, yra be galo purūs ir tokie mums laaaabiausiai patinka ♥
      Čia toks idealus sekmadienio pusryčių gaminys. Va šiandienai dar liko ir skonio nepakeitė!Skanaus ;)

      Panaikinti
  5. Vau, kokios fainuolės ! Tame video tešla man kietoka pasirodė, tau irgi tokia gavosi?
    Noriu !

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Man tešla tokia kieta kaip video nesigavo, bet be problemų ėjo bandeles formuoti. Šiek tiek atsargiau nei jis dariau. Jei jau mačiau kad bandys trūkti, tai ore tą "kakliuką" suformavau. Bet nei vienas nei nutrūko, nei ką.

      Žinok, vertos būti kepamos. Man jos vienos skaniausių kažkada keptų. Tik kai tavo šeima didesnė, tai siūlyčiau daryti iš dvigubo kiekio. Aš pati planuoju (jei laiko turėsiu) dar kartą jas savaitgalį kepti su kokiu nutellos įdaru ♥

      Panaikinti
  6. Laba diena Aguonele,
    Dažnai lankausi Jūsų svetainėje ir esu tiesiog sužavėta Jūsų darbštumu.Labai gražios ir profesionalios, mano akimis, nuotraukos. Ačiū Jums.
    Niekada nebandžiau Jūsų siūlomų receptukų, bet manau pats metas pradėti. Turiu klausimėlį. Pastebėjau, kad daugelyje receptukų Jūs naudojate šviežias mieles ir minkant tešlą jas tiesiog maišote (įtrinate) su miltais. Ar tai turi būti kažkokios specialios mieles, kurių nereikia tirpinti? Ar čia yra paprastos mieles. Klausiu, nes niekada taip nesu dariusi. Šviežias mieles visada prieš dedant ištirpindavau. Taip pat klausimėlis dėl cukraus: ar nesijaučia kristalų iškepusioje bandelėje, nes jis irgi dedasi netirpintas.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Miela Laima, ačiū už tokius gražius žodžius ♥ Tikrai taip, pats laikas bandyti! Nesigiriant, bet tikrai esu gerų receptų atradus ir čia pasidalinus.
      Šviežių mielių niekada netirpdinu. Tikrai nebuvę taip, kad pavestų. Esu labai tingi, kas liečia laukimus ir t.t. dėlto iškart mieles dedu :)
      Cukrus taip pat nesijaučia. Net nežinočiau kaip jį čia ištirpdinti reiktų :o

      Ši tešla yra šiek tiek lipni, bet nebijokit. Taip ir turi būti. Kai formuosis bandelės, tiesiog ant šiek tiek miltuoto stalo ir vis miltais pasibarstant :) Sėkmės eksperimentuos!

      Panaikinti
  7. Labai skaniai atrodo ir jau planuoju savaitgali pati kepti. Jei nepavyktu gauti svieziu mieliu, kiek reiketu sausu?

    AtsakytiPanaikinti
  8. Aguonele, ar tikrai 250 g. miltu???? siandien uzminkiau, pradejau ir tokia skysta tesla gavosi... beminkydama suberiau dar kokius 5-6 kupinus saukstus, tada jau kaip visad svelnute, elastinga ir nelimpanti prie pirstu gavosi.. iskilo graziai, padejau i saldytuva, ziuresim kas is to gausis, negaliu sulaukti rytojaus :)
    beja, kokio dydzio kiausinius naudoji? M ar L?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Taip taip mažute, tik 250g miltų!
      Visada (dažniausiai) naudoju M dydžio kiaušinius.

      Kita, tešla yra lipni, bet sutvardoma.Man iškilo dar klausimas: kuo tu minkei? Kombaine minkant reikia sustoti, kada matos jos kibumas. Tirpdamas sviestas iš pradžių tešlą atleidžia, bet toliau minkant susidaro jos kibumas vėl. Vat kaip minkant rankomis tešla konsistenciją keičia, nežinau.
      Na bet ką aš galiu profei aiškinti dar! Tikiuos skonio nepakeis šiek tiek daugiau miltų ir kas be ko patiks ;)

      Panaikinti
  9. Aguonele, minkiau rankom, megstu mieline tesla minkyti, todel net netraukiu kombaino terlioti... man ji skysta jau buvo sumusus kiausinius... tad nelaukus kai pradejau cdeti sviesta tai ir miltu vis po sauksta pyliau... na ziuresim, einu tik dabar ruosti, tikiuosi nieko tokio, kad saldytuve ilgiau patupejo.
    o tu manes profe nevadink, tu sioj srityje esi profiu profe! man dar tik mokyti ir makytis, butum arciau - i kursus prasyciaus :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Minkyk rankomis tešlą, į kurią sviesto mažai dedas. Nuo rankų šilumos jis greičiau tirpsta ir tešla kitokia tampa. Seniau ir aš mėgdavau minkyti, bet žinok kombainu geriau tešla išsiminko. Galutiniam kepiny vis dėlto skirtumas yra.

      Panaikinti
  10. iskeptos! Skonis - fantastiskas, isvaizda - duociau kuola arba 2 :D
    Aciu uz puiku recepta!

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Super!!!!!!!!!! Džiaugiuos, kad patiko. Manau kai pamatysiu tavo nuotraukas, tai nuo kėdės nukrisiu ir visus 10 balų duosiu ir dar + dadėsiu ;)Nešk į šviesą tik greičiau!

      Panaikinti
  11. Sveiki :) Išmėginau ir aš šias bandeles :) Taip, darbo įdėti reikia tikrai nemažai,todėl dariau iš karto iš dvigubos porcijos :) Minkiau tešlą rankomis, nes kombaino neturiu ir nors tešla atrodė labai lipni, bet nedėjau papildomai miltų, o pradėjus dėti sviestą, ji kuo puikiausiai minkėsi ir nebelipo :) Bandelių skonis fantastiškas, tai tikrai pačios skaniausios iš visų mano bandytų mielinių bandelių ir išvaizda jų nuostabi, kepsiu dar ne kartą ir ačiū už receptuką :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Tikrai lenkiuos pries Jus, kad toki kieki teslos rankomis isminkete!

      Panaikinti
  12. Ką aš ne taip padariau? Kai sudėjau sausus produktus ir kiaušinius, gavosi labai gražus kamuoliukas (minkiau duonkepėj), o kai pradėjau dėt sviestą, viskas minkštėjo, skystėjo ir taip skysta ir kibu ir liko, jokio tešlos kamuoliuko negalėjau padaryt, toks jausmas, kad minkau gryną sviestą. Formuot irgi nesigavo, nes viskas lipo prie stalo, tai tokią atseit suformuotą ir sukišau į formeles.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Manau Jus nieko blogai nepadaret. Sudejus sviesta, tesla turi suskysteti. Bet toliau minkant jos kibumas matos. Perlankstymas daro irgi savo. Veliau saldytuve sviestas vel sutvirteja ir tesla sustandeja. O pries jas formuojant, reikia stala lengvai miltais pabarstyti ir viskas gerai gaunas.
      Man tik kyla kitas klausimas. As kai duonkepes neturiu, tai galbut si sildo tesla kai minko? Tada suprasciau, jog toks dalykas netinka sioms bandelems. Kas be ko, linkiu skaniu puriu bandeliu! Tikiuo skonis pakeres ir bandysite dar karta ;)

      Panaikinti
  13. Aš vis ieškau kombaino, kuris kokybiškai tešlą maišytų, kad būtų tvirtas, o indo šonuose ir dugne užsiliktų kuo mažiau neįsimaišiusių ingridientų. Kokį maišytuvą naudoji tu? Ar geras?:) Dėkui

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. As turiu KitchenAid'a. Neturiu jokiu nusiskundimu! Naudoju daugiau nei 3 metai, maziausiai 3 kartus per savaite, buna laikas kai duona kepu daznai ir t.t.

      Panaikinti
  14. Tikrai tirpo burnoj :) Švelnus sviesto skonis ir aromatas labai tiko.
    Abu įvertinom puikiai, o vyras pridūrė, jog ir šios bandelės, ir anąkart gamintos (http://aguonele.blogspot.com/2012/08/sviestiniai-rageliai.html) buvo itin gardžios.
    Ačiū tau ♥

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts with Thumbnails