2011 m. spalio 24 d., pirmadienis

Picos bandelės

Dar atostogaujant užmačiau šias bandeles pas Iloną :) Gavos skanios, bet ir be galo daug jų! Mums kaip dviems valgytojams tai trims dienoms bus...hihi... Na o reikia:

250 ml šilto pieno ( max 38°)
30 g šviežių mielių
1 a.š. cukraus
1 a.š. druskos
1 kiaušinio
3 v.š. aliejaus
500 g miltų

Įdarui:
dešros, sūrio, pomidorų padažo, džiovintų įvairių žolelių
alyvuogių (jei mėgstama)

Aptepimui:
1 mažo kiaušinio 

Į šiltą pieną suberti mieles ir išplakus palikti 15 min šiltai pastovėti. Tada toliau šluotele plakant supilti paplaktą kiaušinį (rašau plakant, nes man seniau yra buvę, kad jei taip supilu kiaušinį tada jį sutraukia.Pasimokius esu.), įpilti aliejų, suberti druską, cukrų bei miltus ir kombaino pagalba užminkyti vienalytę-elastišką tešlą. Aš minkiau 5 min 2 iš 10 kombaino greičiu. Uždengti ir palikti šiltai kilti, kol gerokai padvigubės. 
  
Iš pakilusios tešlos suformuoti norimos formos bandeles (įdarą dėti taip: patepti pomidorų padažu, sudėti smulkiai pjaustytą dešrą, alyvuoges bei tarkuotą sūrį, pabarstyti žolelėmis), aptepti  kiaušinio plakiniu ir pašauti į įkaitintą iki 200° orkaitę 15-20 min.Skanaus! 
O čia keletas idėjų kaip galima suformuoti bandeles:

Šaltinis: čia

6 komentarai:

  1. Skanumėlis tutėtų būt tokios bandelės prie alaus.. :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. O galima naudoti vandenį? :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Aguonele, pieną pakeičiau vandeniu ir man jie gavosi pakankamai kieti. Ar tai dėl to vandens, ar galėjo būti ir kita priežastis? Labai noriu pavaišinti per vaikų gimtadienį, galvojau pabandyti ir šetau :-(

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Manau jog vanduo nelabai didele itaka turejo. Mano akimis tai per trumpai tesla iskildinta buvo. Tiesiog pasauti kepti, kai jau matysis jog pakilo.

      Panaikinti
  4. Ačiū už atsakymą, bandysiu taisytis. Tešlą pakankamai ilgai kildinau, apie 2val. jei ne daugiau. Bet bandysiu dar kartą, nes jei ne kietumas, jų skonis tobulas.

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts with Thumbnails