2011 m. sausio 22 d., šeštadienis

Lašišos guliašas

Vakarykščiai greiti pietūs pagalIloną :)  Nu tikrai labai labai skanus patiekalas. Ačiū. Aš dariau 2 asmenims ir ėmiau:

~ 450 g sveriantį lašišos gabalą
2 skilteles česnako
gerą šaukštą skysto medaus
druskos, pipirų 
svoguną
3 v.š. krakmolo
~ 70 ml grietinėlės
sojos, citrinos sulcių, sojos padažo 
aliejaus bei sviesto apkepimui

Lašišą susipjaustyti gabaliukais. Pas mane buvo ko gero tokie 1 cm dydžio.

Juos padruskinti, pipirinti, užlašinti citrinos sulčių bei medaus, įspausti česnako ir gerai užmaišius palikti valandukę pasimarinuoti.

Svoguną susipjaustyti smulkiai ir apkepti iki skaidrumo alyvuogių aliejaus bei sviesto mišiny. Tada žuvytę nusisausinti, krakmolą susiberti į maišelį ir sudėjus žuvytę gerai papurtyti jame. Sudėti į keptuvę ir gerai apkepti iš visų pusių kokias 5-6 min. Paskaninti citrinos sultimis bei soja, supilti grietinėlę ir pakaitinti viską gerą minutę. Pagardinus krapais patiekti ;) Skanaus!

P.S. Skanu ką tik iškepta, pašildžius jau praranda dalį skonio. Man rodos krakmolas čia jau savo daro.

3 komentarai:

  1. O kokie makarončikai geruliai:D.Ką tu čia dar šildei tiek išsikepusi:D,lesi tik,kaip kanarėlė turbūt:)Aš kepiau daugiau šiek tiek, bet neliko ką šildyti:)

    AtsakytiPanaikinti
  2. aguonele kanarele xi.xi.xi....
    super grazuuuu :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. eikit jūs kanarėlės :DD aš tai pavalgau kai tik išsiverdu, bet va mb gauna tik pašildytą :P

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts with Thumbnails