2011 m. sausio 29 d., šeštadienis

Itališkos bulvinės bandelės su saulėje džiovintais pomidorais

Ramus šeštadienio rytas, vienas iš tų retų kai nereikia niekur skubėti :) Šiandien dėlto galėjom mėgautis tokiomis šiltomis ir skaniomis bandelėmis. Jas pradėti ruoštis reikia iš vakaro, bet verta verta... Išeina 9 o reikia:

Įmaišui:  250 g miltų
                125 ml šilto vandens
                2 1/2 g šviežių mielių

Tešlai:   250 g manų kruopų miltų
               125 ml šilto vandens
               10 g druskos
               8 g šviežių mielių
               125 g virtų bulvių
             5-6 džiovintų pomidorų, marinuotų aliejuje
( org. dėjos tik rozmarinas. Aš jo neturėjau dėlto improvizavau su pomidorais)

Iš įmaišui skirtų produktų užsiminkyti teslą (ji bus labai labai kieta), uždengti ir palikti kambario temperatūroj 16-20 val kilti. Kambario temperatūra neturi viršyti 17°. Kitokiu atveju pirma tešlą pakildinti 2 val kambario temperatūroj ir toliau į šaldytuvą statyti. 1 val prieš ją naudojant, išimti ir leisti atšilti.

Kitą dieną į didesnį dubenį susiberti manų kruopų miltus, gabaliukais suplėšytą įmaišą, mieles ir užpylus vandeniu minkyti 1 min kombaino pagalba 1 greičiu. Tada suberti druską bei smulkintus pomidorus, taip pat sudėti sutrintas bulves ir užminkyti vienalytę masę. Tesla po 5-6 min sušoks į vieną kamuoliuką, kuris jau  nebelips prie indo sienelių ir bus labai malonus. Tada uždengti ir pastatyti šiltai 1 val.

Tešla susignaibyti į devynias lygias dalis ir susiformuoti bandeles, kurias pirma siūle ( na negražia puse) į viršų sudėti ant miltuoto rankšluostėlio, uždengti ir palikti 10 min šiltai. Tada jas atsargiai perversti, įpjauti kaip norima ir toliau šiltai kildinti 40-50 min. 

Orkaitę įsikaitinti kartu su skarda iki 220°. Prieš įdedant bandeles sienas apipurkšti vandeniu ( aš pamiršau...) ir perdėjus bandeles ant kepimo popieriaus pašauti kepti ant įkaitusios skardos 18-20 min. 

Skanaus! Puikios šiltos tik su sviestu ♥ Jau kaip dauguma žino, man patinka bulvės mieliniuos kepiniuos, nes jos jiems suteikia minkštumą. 

Šaltinis: čia ir čia 

6 komentarai:

  1. Labai dailios, ir neabejoju, jog dar labiau gardžios :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Atrodo gražiai ir beabejo skaniai :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. O jei vietoje sienelių apipurškimo įdėtume dubenėlį su vandeniu?

    AtsakytiPanaikinti
  4. Mane viduomet žavi tavo visos duonelės, net nebežinau nuo ko pradėt išbandant ;D
    Beje, skiriu tau “Stylish Blogger Award” ;)

    AtsakytiPanaikinti
  5. S: taip, galima dėti ir vandens dubenėlį bet kai pamiršti tai tinka ir gerai apipurkšti sienas ;) daug kur prisiskaičiau, kad sienas dar šaltos orkaitės purkšti reikia... kad tie garai susidarytų prieš duonytę pašaunant. Kitur jau rašo jog ne, geriau prieš ją pašaunant apipurkšti. Kiek zmonių tiek nuomonių. Geriausia sau atrasti tinkamiausią būdą ir visada jį naudoti!

    Ineta ačiū labai už apdpvanojimą. Kadangi esu viena iš tų, kurie nelabai apie save rašyti mėgsta, tikiuos ir tu nesupyksi jei tų septyniu tiesų nebus (:
    O kas liečia bandelių gamybą, tai žinok jau kaip pradėsi tai nebus galo :))) matai kas su manimi vyksta :DD

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts with Thumbnails