Bandau vasarai pratuštinti šaldymo kamerą. Vat ten ir radau maišelį su užrašu "stirniena faršui. 300g". Tai nieko nelaukus atsileidau ir susimaliau. Ką gaminti ilgai negalvojau, nes reikėjo pasidaryti ryte o valgymas vyko tik vakare. Tokiems reikaliukams geriausiai tinka troškiniai. Tada visi skoniai taip susigeria ♥
Didelio mokslo nereikia, dėti galima tai ką turima spintelėse. Aš ėmiau:
300 g stirnienos faršo
2 svogūnus
pora česnako skiltelių
skardinę juodųjų pupelių su čili
skardinę smulkintų pomidorų
skaninau: juodu šokoladu, kakava, druska, pipirais, čili pipiriuku, cukrumi.
400 ml žvėrienos sultinio
Faršą reikia apsikepti ir atsidėti į šoną. Tada alyvuogių aliejuje pakepinti iki skaidrumo svogūnus su česnakais. Supilti sultinį bei pomidorus, sudėti mėgiamus prieskonius bei faršą ir kaitinti ant silpnos ugnies taip apie 20 min. Pačiame gale sudėti pupeles, užvirti ir palikti "bręsti". Vakare beliks tik pasišildyti, paskaninti jei dar ko truks ir patiekti. Mes valgėme su šiais Alinos picos paplotėliais, kurie čia idealiai tiko. Aš prie troškinio dar jogurto šaukštą bei avokado kelias skilteles patiekiau, kurie aštrumą puikiai stabilizavo. Skanaus!
Prabangus troškinukas :)
AtsakytiPanaikinti