Tokios tikros vasaros salotos! Bus daromos šiais metais tikrai dažnai, tuo labiau kai tą skonį jau žinau tai ir ilgai neužmiršiu. Vasara dar tik prieš akis ir prie grilintos vištienos bus kaip tik pats tas. Dėka aišku vėl J.Oliver'io ;)
reikia (dėjau iš akies viską):
ciabatos duonelės ( manau be problemų ir kita tinka)
česnako skiltelės
4 ančiuvių filiukių
šaukštelio kaparėlių
skanių pomidorų!
jei yra pašonėje tai ir šviežio baziliko
aš taip pat dėjau grilintos paprikos, bet jinai čia nebūtina
Pirma ką darom, tai duonelę susipjaustom ar susilaužom kubeliais. Dedam ant kepimo popieriumi išklotos skardos, užbarstome šiek tiek druska, pankolio sėklomis, šviežiu ar džiovintu raudonėliu, apšlakstom alyvuogių aliejumi, išmaišom ir pašaunam į orkaitę po griliaus funkcija, kol ši gražiai paruduoja bet nesudega! Traukiam lauk ir leidžiam atvėsti.
Kaparėlius peiliu gerai sukapojame su ančiuviais bei česnaku. Pomidorus supjaustome ir dedam į dubenėlį. Suberiame kapotus kaparėlius, paskaninam viską druska, pipirais, čili pipiriuku, šiek tiek balzamikiniu actu (aš pyliau spanguoliu), cukrumi ar medumi. Permaišome ir paliekame vieną kitą min pastovėti. Prieš patiekiant suberiam duonelę kartu su paskrudusiomis pankolio sėklomis ir išmaišome. Pagardinti galima parmezanio sūriu ir viskas. Šviežią baziliką galima tiek į pačias salotas dėti, tiek ant viršaus. Skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą