2014 m. kovo 20 d., ketvirtadienis

J.Oliver bbq - padažas

Visai smagu išbandyti receptus, nes ieškant reikiamų produktų tikrai daug ko parduotuvių lentynose rasti bei naujų skonių išbandyti galima. Kaip kad man su HP padažu nutiko. Gyvenime nebuvau apie tokį padažą girdėjus, o ką jau kalbėti apie ragavimą! Ir nu ką...patiko. Kaip ir šis naminis BBQ-padažas. Pasigaminti reikia:

2 česnako skiltelių
2 v.š. vorčesterio padažo
4 su kaupu v.š. pomidorų padažo
2 v.š. HP padažo
1 v.š. skysto medaus
1 v.š. sojos
3 v.š. obuolių sulčių
čili pipiriuko

Gaminimas paprastas: visus produktus išsukti į vientisą masę ir viskas :) Naudoti kaip širdis geidžia.
Aš šįkart skaninau kiaulienos išpjovą. Kiaulienos išpjovą įpjoviau iki pusės ir atverčiau, kad būtų plokščia ir daugmaž vienodo storio. Šiek tiek paspaudžiau visur ranka, kaip kad J.Oliveris pataria :) Paskaninau druska ir pipirais iš abiejų pusių. Keptuvėje apkepiau iš abiejų pusių ant ganėtinai aukštos temperatūros, kol mėsytė gražią rudą spalvą įgavo. Ko gero po kokias 3-4 min. Tada perkėliau į kepimo indą, užpyliau bbq padažu ir pašoviau kelioms minutėms į 250° orkaitę. Viskas. Belieka pasipjaustyti ciabatos duonelės ir ragauti ;)
Šaltinis: J.Oliverio knygos "15 min Menüs" & "30 min Menüs".

12 komentarų:

  1. Kas tas HP padažas? Ačiū už atsakymą.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Va va ir as ta pati norejau paklausti koks padazas yra HP?Parduotuvese tiek tu padazu ,kad bijai,zmogus ir pirkti ,nezinai ka rasi ...Aciu Aguonele

    AtsakytiPanaikinti
  3. Man atrodo,kad Aguonėlė turi omeny šį padažą: http://www.worldmarket.com/product/hp-sauce.do :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Merginos, HP padazas tai tamsus, toks sodraus rukyto skonio prieskoninins padazas. Kiles aisku is Didziosios Britanijos ir kiek suprantu ten vos ne kasdien vartojamas :)) Vokietijoj, pasirodo jo ilgai ieskoti nereikejo, tiesiog pilnos lentynos, net visokiu skirtingu skoniu! As likau prie tradicinio, kaip kad ir Neringa nurode (aciu Tau ;)).
    Sniego zirniai, manau Jums bus ne problema Australijoj rasti, jei susigundytumete daryti.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Va tokį tradicinį ir aš turiu! Išties superinis, ypač prie kokios keptos mėsytės,o, jei prie šašlykų, tai išvis pasaka :)

      Oliverio padažas taip pat manau bus išmėgintas, nes žinau, kad man tikrai patiktų :)

      Panaikinti
  5. O su kuo dar galima valgyti šį padažą?
    Išskyrus mėsą.

    AtsakytiPanaikinti
  6. Taip ir nesupratau, galiu jo rasti LT, ar ne? Gyvenu mažame miestelyje. Ačiū už atsakymą:) Na, nuvažiuočiau ir į didesnį...

    AtsakytiPanaikinti
  7. Lietuvoj negyvenu 15 metu, delto tikrai negaliu pasakyti ko ten galima ar negalima rasti. Tiesiog viena akimi paziurekite prie ketcupu ar tokio nera.

    AtsakytiPanaikinti
  8. Lietuvoje Hp padazas tikrai yra:)
    pvz. e-maximoje https://www.barbora.lt/Pages/Search/Products.aspx?hp%20padazas&UrlId=85177
    dar yra Assorti parduotuveje berods (Vilniuje)

    AtsakytiPanaikinti
  9. Aciu Aguonele,taip taip sito padazo pilnos lentynos ir jis labai populiarus ypac prie barbekiu.Asmeniskai as jo ipilu vietoj keciupo ir kokia mesyte troskinant ,ypac prie jautienos labai tinka,

    AtsakytiPanaikinti
  10. Radau Assorti parduotuvėje. O tai su kuo jis tinkamas? Čia kaip koks kečiupas?

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts with Thumbnails